Εθνική - ΟΤΕ δίνουν θετικό τόνο

Περιορισμένες, αλλά καθοριστικές οι αγορές στον τίτλο της Εθνικής, σε επίπεδα υψηλότερα των 18,6 ευρώ, με την φημολογία για τον ΟΤΕ να παραμένει ”ζεστή”. Ζητούμενο η σταθεροποίηση υψηλότερα των 2.155 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της διάθεσης μειοψηφικού πακέτου της Εθνικής σε μια τιμή γύρω στα 18 ευρώ συντηρεί και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τραπεζικό τίτλο.

Προς τα 19 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, που διαμορφώνει τον τραπεζικό δείκτη προς τις 3.800 μονάδες και τον FTSE 20, οριακά υψηλότερα των 1.000 μονάδων.

Ανάλογα θετική συμπεριφορά έχουν μέχρι στιγμής οι μετοχές των Alpha, Eμπορικής και Eurobank. Με τον τραπεζικό κλάδο και πάλι στο προσκήνιο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη είδηση, και με τις φήμες για τον ΟΤΕ να παραμένουν ”ζεστές” κινείται η αγορά προς τις 2.170 μονάδες.

Ισχυρή ένδειξη αναστροφής της τάσης θα μπορούσε να θεωρηθεί ενδεχόμενη προσέγγιση των 2.182 μονάδων.

Δύσκολο βέβαια να επιτευχθεί κάτι τέτοιο σήμερα, πλην όμως η αγορά θα πρέπει να αντιδράσει και πάλι προς την προηγούμενη υψηλή τιμή.

Από επιμέρους μετοχές, συνεχίζει +12% η Εβροφάρμα, ενώ σημαντική εμπορευσιμότητα και ενδιαφέρον καταγράφει για κατασκευαστικές μετοχές (ΔΙΕΚΑΤ, ΑΕΓΕΚ, ΑΘΗΝΑ, ΑΛΤΕ, ΕΚΤΕΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ).

Η μετοχή σηματωρός του ΔΟΛ ενισχύεται κατά περίπου 3% ενώ υψηλότερα των 8 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή της ΑΣΤΗΡ. Προς τα 4 ευρώ με σημαντικά κέρδη ο ΒΑΡΔΑΣ όπως και η ΕΥΑΘ, προς τα 6 ευρώ, και της ΗITECH προς τα 7,9 ευρώ.

Ζητούμενο για την επόμενη ώρα είναι η σταθεροποίηση της αγοράς σε υψηλότερα επίπεδα των 2.155 μονάδων με ανάλογο αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως στη μετοχή της Εθνικής και του ΟΤΕ.

Σημ: Αναφορικά με τη σχέση ανταλλαγής ΛΑΝΕΤ-ΛΑΝΤΕΚ είθισται να ευνοείται η μετοχή εκείνης της εταιρίας που παραμένει στο ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v