Αναδίπλωση- νευρικότητα εν αναμονή ειδήσεων

Η είδηση που χρειάζεται η αγορά μπορεί να προέλθει είτε από τις τράπεζες (Εθνική) είτε από τις τηλεπικοινωνίες (Panafon). Εως τότε όλα δείχνουν πως το ΧΑ θα συντηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα τιμών, καθώς με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η αναδιάταξη θέσεων-δυνάμεων. Ενδείξεις σταθεροποίησης σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, εναλλαγή προσήμων σε Γ.Δ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τη μετοχή της Εθνικής να υποχωρεί μέχρι και 2,5% παρασύρεται χαμηλότερα προς τις 2.124 μονάδες ο γενικός δείκτης.

Ο τζίρος των 27 εκατ. ευρώ της πρώτης ώρας, παραπέμπει σε λελογισμένη προσφορά-ρευστοποιήσεις.

Το ενθαρρυντικό είναι πως στα τρέχοντα επίπεδα τιμών και προς τις 2.130 μονάδες εμφανίζονται και πάλι κάποιοι αγοραστές.

Η μετοχή του ΟΤΕ παρουσιάζει κάποιο πρώιμο αγοραστικό ενδιαφέρον στα 9,98-10 ευρώ, κάτι που βοηθά το FT-20, μια επίσης ενθαρρυντική ένδειξη αφορά στη συμπεριφορά μετοχών εταιριών της υψηλής αλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που στα τρέχοντας επίπεδα τιμών ”αντιστέκονται”.

Διαπιστώνεται μια πρώτη διάθεση αναστροφής της τάσης σε μια ομάδα μετοχών που πιέστηκε πρόσφατα (Έμφασις, Γιαννούση, Δάριγκ, Κανάκης, Κορασίδη Δρομέας, ΑΕΓΕΚ, ΑΛΤΕΚ, Βαράγκη, Ιντρακόμ, Αλουμίνιο της Ελλάδος κ.α.) αυτό που χρειάζεται η αγορά είναι η είδηση και αυτή μπορεί να προέλθει μόνο από δύο κλάδους, είτε τον τραπεζικό είτε τον τηλεπικοινωνιακό.

Στην περίπτωση που οι εξελίξεις από το μέτωπο της Εθνικής δρομολογηθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, τότε θα πρέπει να ανμένουμε στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις και σταθεροποίηση τιμής της Εθνικής.

Όπως σημείωναν χρηματιστηριακοί παράγοντες η παρουσίαση του κοινωνικού πακέτου από την πλευρά της κυβέρνησης υποχρεώνει ορισμένους σε αναθεώρηση του χρονικού ορίζοντα, όσον αφορά στη διεξαγωγή των εκλογών.

Εάν, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση σχεδιάζει την διεξαγωγή των εκλογών προς το τέλος της τετραετίας, ενδεχομένως να πρέπει να αναθεωρηθούν ορισμένες χρηματιστηριακές παράμετροι.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο που είναι πιθανό δικαιολογεί την αποθέρμανση τηα αγοράς στα επίπεδα των 2.300 μονάδων και την αναγκαστική προσγείωση προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών όπου και ξαναμοιράζεται η τράπουλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v