Προς ολοκλήρωση (;) της διόρθωσης...

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι η κατά περίπου 7,2% διόρθωση της αγοράς από τα υψηλά του Αυγούστου βαίνει προς ολοκλήρωση. Στην αρχή της συνεδρίασης η αγορά θα πρέπει να αφεθεί να βρει την στήριξή της, πάνω από τις 2.110 και εν συνεχεία να αναζητήσει τον δρόμο της. Αρωγός το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές και το κυβερνητικό πακέτο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα όριά της δείχνει, με βάση τις εντολές πώλησης δεικτοβαρών μετοχών, να φτάνει η διόρθωση.

Εκτίμηση που ενισχύεται, τόσο από το θετικό κλίμα που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές και ειδικότερα στην Νέα Υόρκη, όσο και από το γενικότερα ευνοϊκό κλίμα που διαμορφώνεται στην αγορά μετά την χθεσινή ανακοίνωση του πακέτου κοινωνικών παροχών.

Με συνολική διόρθωση περίπου 7,2% από τα υψηλά της 22ας Αυγούστου, ο Γ.Δ. δείχνει έτοιμος για αντίδραση- εκτίμηση που κατά κύριο λόγο βασίζεται στην ολοκλήρωση της ρευστοποίησης- κυρίως από πλευράς ξένων- 12,5 εκατ. μετοχών του ΟΤΕ, η τιμή του οποίου σε μόλις τρεις συνεδριάσεις υποχώρησε κατά 11,5%.

Και στην περίπτωση του Οργανισμού είναι δικαιολογημένη κάποια ήπιας μορφής αντίδραση.

Μετοχές σηματωροί για το Γ.Δ. που δεν θα πρέπει να ”τραβηχτεί” ψηλότερα στα πρώτα 10- 15 λεπτά, αλλά να επιβεβαιώσει τη στήριξή του, είναι αυτές της Εθνικής, Alpha, Βιοχάλκο, βεβαίως του ΟΤΕ και της Panafon, αλλά και (από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση) οι Ακτωρ, Ηλεκτρονικής Αθηνών, Χατζηιωάννου, Follie Folli, Κεραμείων Αλλατίνη, ΔΟΛ, Εθνική Ασφαλιστική και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v