Ακυρώνει την ανάκαμψη ο ΟΤΕ

Ισχυρές τάσεις υποχώρησης εκδηλώνονται στο σύνολο της αγοράς εξαιτίας των συνεχιζόμενων πιέσεων στον ΟΤΕ, ενώ σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται Cosmote - Panafon, αλλά και οι ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες λόγω France Telecom. Δοκιμάζονται οι 2.200 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περιορίστηκε μετά τις 13:30 ο συνδυασμός θέσεων μεταξύ αγοράς παραγώγων και μετοχών.

Αυτό οδηγεί το γενικό δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών, καθώς όσοι από την αρχή της συνεδρίασης αγόραζαν μετοχές και πωλούσαν συμβόλαια έχουν σχεδόν μηδενίσει τις κινήσεις τους.

Όπως επεσήμαναν χρηματιστηριακοί αναλυτές, η αδυναμία του ευρώ να κινηθεί προς τα 10,5 ευρώ και η μετέπειτα υποχώρηση χαμηλότερα των 10,3 ευρώ (-1,9%) προβλημάτισε αρχικά τους παίκτες στο ΧΠΑ και εν συνεχεία όσους έχουν θέσεις στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Δεν είναι τυχαίο, σημείωναν οι ίδιες πηγές, πως στο δείκτη κλειδί της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (ΜΚ40) βγαίνουν το τελευταίο ημίωρο περισσότεροι πωλητές από ό,τι οι αγοραστές στα ΣΜΕ.

Η αδυναμία της αγοράς να πείσει, αλλά περισσότερο, θα λέγαμε, η αδυναμία του ΟΤΕ να περιορίσει τις ρευστοποιήσεις κυρίως ξένων που εγκαταλείπουν τη μετοχή, απογοητεύουν και θέτουν την αγορά χαμηλότερα.

Θα φανεί στη συνέχεια εάν θα οδηγηθούμε στην επιβεβαίωση και πάλι των μεσοπρόθεσμων στηρίξεων γύρω από τις 2.250 μονάδες και σε πια επίπεδα τιμών για τον 40ρη δείκτη θα γίνει η επόμενη συσσώρευση.

Σημείωση: Απώλειες περίπου 10% σημειώνει σε μόλις δύο συνεδριάσεις η μετοχή του ΟΤΕ, ως να είναι κάποιο ”χαρτάκι” της περιφέρειας.

Επιτέλους ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι το μέγεθος των ευθυνών τους καθώς πρόκειται για την πρώτη (ενδεχομένως και δεύτερη από σήμερα-αύριο) εταιρία σε κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Ήδη τα παράπονα που φτάνουν στο γραφείο του ΥΠΕΘΟ κυρίως από ξένους αλλά και εγχώριους θεσμικούς είναι... εκκωφαντικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v