ΑΧΕ: Τάση από Ευρώπη - στο επίκεντρο ο ΟΤΕ

Προσεκτικό εκτιμούν το ξεκίνημα της ελληνικής αγοράς οι χρηματιστηριακές, υποστηρίζοντας ότι η Σοφοκλέους θα αντλήσει τάση από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να παραμείνει ο ΟΤΕ.

ΑΧΕ: Τάση από Ευρώπη - στο επίκεντρο ο ΟΤΕ
Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Προσεκτικό ξεκίνημα αναμένει για σήμερα η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ευρωπαϊκές αγορές, προκειμένου να αναζητήσουν κατεύθυνση.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα παραμείνει ο ΟΤΕ, μετά τη σημαντική υποχώρηση που σημείωσε ο τίτλος την Παρασκευή, λόγω του ότι το αναμορφωμένο EBITDA ήταν κατώτερο από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Για ”απορρόφηση” από την αγορά των πλέον πρόσφατων αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κάνει λόγο η EFG Eurobank Securities, ενώ εκτιμά ότι η σημερινή συνεδρίαση θα είναι ”μικτή”, καθώς η αγορά θα προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί γύρω απο τα τρέχοντα επίπεδα και να διατηρήσει τις 2.200 μονάδες.



Κρίσιμη χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά των εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης η Κύκλος Χρηματιστηριακή, προκειμένου να καθοριστεί η τάση στη Σοφοκλέους, να δοθεί τάση στην περιφέρεια, αλλά και να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις των μεγάλων χαρτοφυλακίων.

Από την πλευρά της, η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ κάνει λόγο για σταδιακό περιορισμό των πιέσεων και τάσεις σταθεροποίησης στην αγορά, προσθέτοντας ωστόσο ότι η νευρικότητα παραμένει.

Τους θεσμικούς επενδυτές και τις διεθνείς αγορές εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ως κρίσιμους παράγοντες για τη μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Με απώλειες της τάξης του 2,02% έκλεισε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης, επηρεασμένος από την πτώση του ΟΤΕ, η μετοχή του οποίου βρέθηκε 7,24% χαμηλότερα λόγω έντονων πιέσεων από ρευστοποιήσεις θεσμικών.

Από την πλευρά της η EFG Securities αναφέρεται συνολικά στις απώλειες 4,3% που εμφάνισε την προηγούμενη εβδομάδα η Σοφοκλέους, εν μέσω ρευστοποίησης κερδών.

Επιχειρηματικά νέα: Την τιμή-στόχο και τη σύσταση για αύξηση θέσεων διατηρεί για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Marfin Hellenic στο πρωινό της report, εκτιμώντας ότι η καλή πορεία των αποτελεσμάτων εξαμήνου της εταιρίας αποδίδεται στη δυνατή πορεία του Στοιχήματος.

Στην απόφαση του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς να πουλήσει 670.000 ίδιες μετοχές στο διάστημα 1/9-10/9 με κατώτατη τιμή πώλησης τα 9 ευρώ ανά μετοχή.

Ακριβώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της, αλλά και με αυτές της αγοράς χαρακτηρίζει η EFG Eurobank Securities τα αποτελέσματα εξαμήνου του ΟΠΑΠ. Αντίθετα, ως χαμηλότερα των εκτιμήσεών της βρίσκει τα αποτελέσματα της ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v