Tηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο;

Τον καταλύτη για την (και τεχνικά αναμενόμενη) αντίδραση από τις 2.205 μονάδες μπορεί να αποτελέσουν οι εξελίξεις και στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο με επίκεντρο την Panafon. Για συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων προϊδεάζει η μέχρι στιγμής εικόνα από την αγορά παραγώγων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την βίαιη διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας δικαιολογείται- και λόγω ΔΕΘ- τεχνική αντίδραση με επίκεντρο τη μετοχή του ΟΤΕ, αλλά και συνολικότερα του Γενικού Δείκτη.

Στην περίπτωση μάλιστα που επιβεβαιωθούν πληροφορίες για την εκδήλωση δημόσιας προσφοράς στην Panafon ο ευρύτερος κλάδος των τηλεπικοινωνιών θα βρεθεί εκ των πραγμάτων στο προσκήνιο.

Προφανώς, ενδεχόμενη κίνηση αφορά κυρίως τις εταιρίες Panafon και Intracom, αλλά και οι ΟΤΕ, Cosmote. Ελλείψει ειδήσεων από τον τραπεζικό κλάδο, τουλάχιστον σήμερα- αύριο, η ενδεχόμενη εκδήλωση προσφοράς αποτελεί επιτέλους ένα κίνητρο για την αγορά.

Το σημαντικό είναι ότι ο Γ.Δ. φαίνεται να κρατά τις μεσοπρόθεσμές του ”στηρίξεις” (λίγο υψηλότερα των 2.205 μονάδων), χωρίς να έχει απωλέσει την ανοδική του φορά προς τις 2.282 μονάδες (σε πρώτη φάση).

Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό κλάδο, και εδώ οι εξελίξεις τρέχουν καθώς στο πακέτο εξαγγελιών στη ΔΕΘ θα περιλαμβάνονται ανακοινώσεις, τόσο για το Τ.Τ., όσο και για τη μείωση της κρατικής παρουσίας σε Εθνική, Εμπορική.

Για την διαδικασία διάθεση ενός 10% της Εθνικής σε ξένους στρατηγικούς, το euro2day.gr εγκαίρως, πρώτο, έχει αναφερθεί τόσο στις συζητήσεις με τους κύριους ανάδοχους της εγγραφής όσο και στους πέντε καταρχάς φερόμενους ως υποψήφιους.

Στο προσκήνιο παραμένει όμως και η Alpha, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ομίλου συνεχίζει να συζητά όλα τα ενδεχόμενα περί στρατηγικού συμμάχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v