Ι. Αϊβάζης: Δεν εξωραΐσαμε τα αποτελέσματα του ΟΤΕ

Δεν υπήρξε απόπειρα εξωραϊσμού των στοιχείων στις λογιστικές καταστάσεις του ΟΤΕ δήλωσε στο euro2day.gr o chief financial officer του ΟΤΕ, Ιορδάνης Αϊβάζης, κατόπιν της σκληρής κριτικής που ασκήθηκε από αναλυτές, αλλά και των σοβαρών πιέσεων (-7,24%) που εκδηλώθηκαν σήμερα στη μετοχή του oργανισμού.

Ι. Αϊβάζης: Δεν εξωραΐσαμε τα αποτελέσματα του ΟΤΕ
Δεν υπάρχει θέμα ακρίβειας ή απόπειρας εξωραϊσμού των στοιχείων στις λογιστικές καταστάσεις του ΟΤΕ δήλωσε προ ολίγου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του euro2day.gr o chief financial officer του ΟΤΕ, Ιορδάνης Αϊβάζης, κατόπιν της σκληρής κριτικής που ασκήθηκε από αναλυτές, αλλά και των σοβαρών πιέσεων (-7,24%) που εκδηλώθηκαν σήμερα στη μετοχή του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι στο σύνολό τους οι αναλυτές, ερευνώντας τα αποτελέσματα εξαμήνου του ΟΤΕ, εστιάζουν στο γεγονός ότι αυτά ήσαν (τελικώς) καλύτερα του αναμενόμενου εξαιτίας των μειωμένων προβλέψεων για συνταξιοδοτήσεις, ύψους 55 εκατ. ευρώ.

”Η απεικόνιση με βάση τα αμερικανικά λογιστικά πρότυπα”, αναφέρει ο κ. Αϊβάζης, ”δίνει ένα αποτέλεσμα που προέκυψε μετά από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας προ διμήνου”.

Η σύμβαση αυτή με τους εργαζόμενους περιλαμβάνει και συμφωνία βάσει της οποίας ο ΟΤΕ δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να καταβάλλει εισφορές για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Με βάση τη συμφωνία αυτή και με δεδομένο ότι στα αμερικανικά λογιστικά πρότυπα είχαν γίνει προβλέψεις εξαρχής για το συνολικό οικονομικό ”βάρος” που προέκυπτε επί τη βάσει των προηγούμενων συμβάσεων εργασίας (του 2001 και του 1999), προχωρήσαμε σε αντιστροφή μέρους εκείνων των προβλέψεων. Πρέπει δε να τονίσω ότι μειώθηκε και το κόστος για όσους αποχώρησαν το 2003 και όσους θα αποχωρήσουν μελλοντικά.

Συνεπώς δεν υπήρξε κάποια προσπάθεια εξωραϊσμού, ενώ πρέπει να σημειώσω ότι οι λογιστικές καταστάσεις ελέγχονται τόσο από ξένους ελεγκτικούς οίκους όσο και από τον ΣΟΛ για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα”, πρόσθεσε ο CFO του ΟΤΕ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον τρόπο ενοποίησης της RomTelecom, όπως κυκλοφόρησε στην αγορά, σημειώνοντας ότι δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση αναντιστοιχίας δεδομένων όσον αφορά στο EBITDA, στο conference call με αναλυτές και θεσμικούς, για την οποία πρόκειται να δοθούν πλήρεις εξηγήσεις από Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v