Συσσώρευση σε εύρος ασφαλείας

Συνεχίζεται η διαδικασία συσσώρευσης-σταθεροποίησης στη Σοφοκλέους, με ενθαρρυντικό στοιχείο την αύξηση των συναλλαγών στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Ικανοποίησαν εν μέρει, τα αποτελέσματα του ΟΤΕ, εξέλιξη που επιτρέπει τη ”συσσώρευση” στον τραπεζικό κλάδο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Όπως όλα δείχνουν, η συνεδρίαση θα κρατήσει το εύρος διακύμανσης με ”αντίσταση” τις 2.270 μονάδες. Κατά συνέπεια μιλάμε για μια ακόμη σταθεροποιητική συνεδρίαση, με έντονες διακυμάνσεις και ενθαρρυντική ένδειξη το υψηλότερο των χθεσινών συναλλαγών, στα περίπου 180 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ, ”διαβάστηκε” διπλά από την αγορά. Η μεν μείωση των αποτελεσμάτων ήταν μικρότερη από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, πλην όμως καθίσταται εμφανής η αιμορραγία συνδρομητών προς άλλες εταιρίες.

Περισσότερο λογιστικής μορφής τα αποτελέσματα της RomTelecom, καθώς προέρχονται από περικοπή δαπανών. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση του Οργανισμού, φαίνεται να θεωρείται υπό προϋποθέσεις ελκυστική συγκριτικά με αντίστοιχη ευρωπαϊκών, τουλάχιστον από μερίδα επενδυτών που έσπευσαν σήμερα να τοποθετηθούν στο εύρος των 11,4-11,60 ευρώ.

Το θετικό από τη σημερινή συνεδρίαση είναι πως απομακρύνεται ο κίνδυνος υποχώρησης χαμηλότερα των 2.229 μονάδων (μέχρι και την αυριανή συνεδρίαση σε κλείσιμο) και εδραιώνεται σταδιακά η επόμενη ανοδική αντίδραση.

Η διαδικασία συσσώρευσης θα πρέπει να συνεχιστεί και ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς από την αρχή του χρόνου ουδεμία φάση ”συσσώρευσης” δεν έχει διαρκέσει περισσότερο των τριών εβδομάδων.

Την ομαλή εικόνα της αγοράς, τουλάχιστον μέχρι και αύριο, φαίνεται να εγγυώνται και τα παράγωγα, αφού μετά το ξέσπασμα της Τρίτης, οι συναλλαγές και οι ανοικτές πωλήσεις περιορίστηκαν σημαντικά. Μάλιστα χθες διαμορφώθηκε ένα μικρό premium περίπου 6 μονάδων στα ΣΜΕ του FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v