Θετικό κλίμα από εξάμηνα - ενδιαφέρον για ΟΤΕ

Κλίμα ανόδου δημιουργούν στην αγορά τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοινώνουν οι εισηγμένες εταιρίες και τα οποία κινούνται καλύτερα των εκτιμήσεων. Ενδιαφέρον για ΟΤΕ, στο 2,5/1 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ικανοποιητική από κάθε άποψη η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς. Ο Γενικός Δείκτης δείχνει να κατοχυρώνει το χθεσινό κλείσιμο (2.251 μονάδες) και να θέτει ως στόχο την προσέγγιση της προηγούμενης ”τοπικής κορυφής” των 2.282 μονάδων.

Οι συναλλαγές των περίπου 45 εκατ. ευρώ (στα πρώτα 45 λεπτά) είναι σαφώς περισσότερες των χθεσινών και αρκούντως αντίστοιχες με αυτές της προχθεσινής πτωτικής συνεδρίασης.

Αξιοσημείωτο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ (κέρδη 2,29%), εν όψει και των αποτελεσμάτων εξαμήνου που ανακοινώνονται σήμερα.

Τεχνικά εάν ο δείκτης ξεπεράσει σήμερα-αύριο τις 2.282 μονάδες (σε κλείσιμο), θέτει υποψηφιότητα για άμεση επαναπροσέγγιση των 2.300 μονάδων. Ο τραπεζικός δείκτης κινείται όπως και ο τηλεπικοινωνιακός, ανοδικά, ενώ σημαντική κίνηση καταγράφεται και από τον κατασκευαστικό (κυρίως λόγω Άκτορα).

Η μετοχή της Alpha στα 19,5 ευρώ επιβεβαιώνει την εκτίμηση περί συσσώρευσης, κυρίως στις τράπεζες, μέχρι νεωτέρας, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση της Eurobank.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μετοχές υγιών εταιριών με καλά αποτελέσματα (Γερμανός, ΔΕΗ, Folli Follie, αλλά και Kego, Creta Farm, Ελληνικών Καλωδίων) εμφανίζουν βελτίωση της χρηματιστηριακής τους θέσης.

Η εκτίμηση που κερδίζει έδαφος, ότι η αγορά μπορεί να δει ακόμη καλύτερες ημέρες, έχει και πρακτικό υπόβαθρο. Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου εταιριών σηματωρών της Σοφοκλέους, είναι σαφώς καλύτερα των αναμενόμενων.

Επιτέλους κάτι θετικότερο διαφαίνεται στην άκρη της σήραγγας. Εκτίμηση που σε συνδυασμό με την τελευταία ανάλυση-θέση της HSBC για την αμερικανική οικονομία, μας καθιστά μεσοπρόθεσμα αισιόδοξους.

Πράγματι, ο διεθνής οίκος HSBC ”εγκαταλείπει την δυσπιστία του” για το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι στο τρίτο τρίμηνο μπορεί να ανέλθει στο 4,5% από 2,4%. Για το δε τέταρτο τρίμηνο, ανεβάζει τον πήχη από 1,5% στο 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v