Κατοχύρωση κερδών στο ΧΑ

Ρευστοποιούν θέσεις και κατοχυρώνουν βραχυπρόθεσμα κέρδη στον τραπεζικό κλάδο οι επενδυτές, ενώ μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις στην περιφέρεια. Η κίνηση δείχνει πανομοιότυπη με αυτή που είχε φέρει την αγορά υψηλότερα διαδοχικά των 2.100 και 2.220 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η υποχώρηση χαμηλότερα των 2.290 μονάδων του Δείκτη, καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο μια περαιτέρω διόρθωσης που δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά –για σήμερα- τις 2.270 μονάδες.

Μετά τις 12:15, καταγράφθηκαν κάποιες πρώτες ρευστοποιήσεις –και δικαιολογημένα- στον τραπεζικό κλάδο, με αποτέλεσμα να εγγράφουν οριακές απώλειες η Εθνική (20,92 ευρώ) Eurobank (15,60 ευρώ), Alpha (19,84 ευρώ) ενώ με μικρά κέρδη κυμαινόταν η Εμπορική (19,60 ευρώ) και Πειραιώς (9,10 ευρώ).

Δικαιολογημένες οι ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών στον τραπεζικό κλάδο, που φέρνουν την αγορά προς χαμηλότερα επίπεδα. Να σημειωθεί ότι η παρούσα κίνηση του δείκτη παραπέμπει άμεσα σε ανάλογη λίγο πριν την υπέρβαση των 2.100 και 2.220 μονάδων.

Εάν υποθέσουμε πως για τρίτη κατά σειρά φορά επιχειρείται η ίδια ακριβώς κίνηση προκειμένου να κατοχυρωθούν κέρδη και επανατοποθετηθούν παίκτες, θα πρέπει να περιμένουμε την εμφάνιση αγοραστών, αν όχι προς το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, πιθανότατα αύριο.

Μέρος των τραπεζικών απωλειών, όλως συμπτωματικώς, καλύπτει σήμερα η μετοχή του ΟΤΕ, που κινείται με κέρδη προς τα 11,3 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v