Προέχει η διασπορά προς τα μεσαία- χαμηλά

Φήμες και ειδήσεις καθορίζουν την τάση του δεικτοβαρή τραπεζικού κλάδου. Τεχνικά η αγορά μπορεί να κινηθεί και προς τις 2.400, άμεσα και χωρίς ουσιαστική διόρθωση, αν και σε αυτή την φάση προέχει η διασπορά του ενδιαφέροντος και προς άλλους τίτλους. Τα αποτελέσματα εξαμήνου η πιθανή ”λοκομοτίβα” της επόμενης ανοδικής κίνησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το βάσιμο των φημών και οι τυχόν ειδήσεις, που θα προκύψουν από τον τραπεζικό κλάδο, θα σηματοδοτήσουν την τάση. Ανοδική η φορά της αγοράς, που από τεχνικής πλευράς δικαιολογεί αντίδραση προς τις 2.400 μονάδες χωρίς ουσιαστική διόρθωση.

Βεβαίως, οι βουλές των ισχυρών της αγοράς ενδέχεται να τροποποιηθούν ανάλογα με τη ροή των φημών και των ειδήσεων. Σε αυτή την περίπτωση, ισχυρή βάση στήριξης διαμορφώνεται στις 2.250- 2.260 μονάδες, αν και ο τραπεζικός κλάδος ”κρύβει” κίνηση προς τις 4.150 μονάδες.

Αφήνουμε κατά μέρος το ενδεχόμενο να προκύψει είδηση από την Εθνική, την Alpha ή την Πειραιώς και στεκόμαστε στην ανάγκη μετακύλισης κεφαλαίων-ενδιαφέροντος προς μετοχές εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όμως και μετοχές εταιριών όπως οι Βιοχάλκο, Ελληνική Τεχνοδομική, Αλουμίνιο της Ελλάδας, Motor Oil, Cosmote.

Χαμηλότερα, διαμορφώνεται ενδιαφέρον, όπως αυτό αποτυπώνεται στην εμπορευσιμότητα των μετοχών, σε τίτλους των Ελληνικών Καλωδίων, ΕΧΑΕ, Εθνική Ακινήτων, Αστικά Ακίνητα, Καμπάς, Τέρνα, Άβαξ, Μηχανική, Νάουσα, Έμφασις, Folli-Follie, Επιχειρήσεων Αττικής, Μέτκα και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Ζητούμενο για σήμερα είναι η καταγραφή ενός ακόμη υψηλού (έστω και ενδοασυνεδριακά) η επιβεβαίωση της ”στήριξης” γύρω από τις 2.290 μονάδες και η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τίτλους του ΜΚ 40 και του SC-80.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v