Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Η Χάρτα Κοινωνικής Σύγκλισης που θα δημοσιοποιηθεί στη ΔΕΘ, το γεγονός ότι στο ελληνικό χρηματιστήριο φορολογούνται μόνο οι συναλλαγές, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, αλλά και οι προοπτικές των κλάδων της πληροφορικής και της ένδυσης είναι ορισμένα από τα θέματα που αναλύει ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Η Χάρτα Κοινωνικής Σύγκλισης που θα δημοσιοποιηθεί στη ΔΕΘ, το γεγονός ότι στο ελληνικό χρηματιστήριο φορολογούνται μόνο οι συναλλαγές, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, αλλά και οι προοπτικές των κλάδων της πληροφορικής και της ένδυσης είναι ορισμένα από τα θέματα που αναλύει ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας.

Χάρτα Σύγκλισης: Πλαφόν θέτει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στις κοινωνικές παροχές ύψους 1,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία προσθέτει πως το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς είναι η διατήρηση της σταθερής πορείας της οικονομίας. Όπως τονίζει η Ναυτεμπορική ο κ. Σημίτης θα ανακοινώσει από του βήματος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με ”επτά βέλη στη φαρέτρα του” ότι η μάχη θα δοθεί στα μέτωπα της ανεργίας, της ακρίβειας, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, των αγροτών και γενικότερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Τη φιλοσοφία της ”Χάρτας” ως αναδιανεμητικού μηχανισμού εξηγεί ο υφυπουργός Οικονομίας Απ. Φωτιάδης σε συνέντευξή του στην Οικονομική Ελευθεροτυπία, όπου μεταξύ άλλων προαναγγέλλει ένταση των ελέγχων και ελαφρύνσεις.

Σοφοκλέους: ”Φορολογικό παράδεισο” χαρακτηρίζει η εφημερίδα τα Νέα τη Σοφοκλέους, καθώς όπως αναφέρει στο ελληνικό χρηματιστήριο φορολογούνται μόνο οι συναλλαγές, και μάλιστα μόνο οι πωλήσεις, ενώ στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια φορολογούνται τα μερίσματα και τα κέρδη με συντελεστή που φτάνει μέχρι το 65%.

Σύμφωνα με την Ημερησία παρά την υψηλή κερδοφορία οι τίτλοι πολλών εισηγμένων δεν ακολούθησαν το ράλι, ενώ παραθέτει τα συμπεράσματα που προκύπτουν από το ποιοτικό crash test σε 135 μετοχές.

Η Ναυτεμπορική σημειώνει πως επιστρέφουν και οι ιδιώτες επενδυτές στη Σοφοκλέους, ενώ τονίζει πως σε αυτό συμβάλλουν το ιδιαίτερα θερμό σκηνικό, η καλή πορεία των ξένων αγορών, η βελτίωση της ψυχολογίας των ελλήνων επενδυτών, σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα εξαμήνου.

Ευρώ: Προσωρινή είναι σύμφωνα με την Ημερησία η άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ, ενώ σημειώνει πως προβλέπεται αναστροφή της τάσης.

Οδικά Έργα: Αποφασισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, να επιταχύνει τους ρυθμούς υλοποίησης του νέου πακέτου των οδικών έργων με ιδιωτική χρηματοδότηση, δεδομένης της αδυναμίας εξασφάλισης δημοσίων και κοινοτικών πόρων.

Αθήνα: Η Αθήνα μπορεί να είναι μία από τις πιο ακριβές πόλεις, αλλά οι εργαζόμενοί της είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους όπως αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με το συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού UBS, από την οποία προκύπτει πως οι Αθηναίοι απολαμβάνουν τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη, μετά τους κατοίκους της Λισσαβόνας.

Εφορία: Για σαρωτικούς ελέγχους στις μεγάλες επιχειρήσεις κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι έλεγχοι σε όλα τα πρατήρια καυσίμων και τις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική καθορίζονται νέες διαδικασίες όσον αφορά στη μεταβίβαση ή μεταβολή των φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών και των Ειδικών Ασφαλών Διατάξεων Σήμανσης Στοιχείων.

Αθήνα 2004: Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφεται σήμερα μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας και του ”Αθήνα 2004”, τονίζει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως το μεγάλο ”στοίχημα” είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων της ελληνικής βιομηχανίας.

Ικανοποιημένη από τον τρόπο που αντέδρασε η ”Αθήνα 2004” στα επικριτικά δημοσιεύματα για την Ασφάλεια, δηλώνει η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου στα Νέα, ενώ τα αποδίδει σε γενικότερα γεωπολιτικά συμφέροντα.

Τράπεζες: Που βαδίζουν οι μετοχές των τραπεζών αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, ενώ οι τραπεζίτες προεξοφλούν περαιτέρω άνοδο.

Πληροφορική: ”Ανάσα” για τις εταιρίες πληροφορικής αποτελεί η έναρξη της σχολικής περιόδου, όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Ένδυση: Στα όριά τους βρίσκονται οι μικρομεσαίες κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς απομακρύνονται οι πιθανότητες να δοθούν λύσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Συνάντηση στο Κίελο με την ηγεσία της γερμανικής HDW θα έχουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ναυπηγεία, όπως σημειώνει η Ημερησία.

ΚΑΕ: Στο ηλεκτρονικό εμπόριο στρέφονται τα ΚΑΕ σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει πως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραγγείλουν τα είδη που επιθυμούν και να τα παραλαμβάνουν κατά την έξοδό τους από το αεροδρόμιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v