Κρατούν το δείκτη, εστιάζουν σε μετοχές

Την αποθέρμανση -μετά το χθεσινό ξέσπασμα - της Σοφοκλέους επιθυμούν οι ισχυροί παίκτες της αγοράς. Ωστόσο, ο δείκτης κινήθηκε προς τις 2.290 μονάδες, με τους παίκτες να αναλώνονται στην αναζήτηση ευκαιριών σε επιμέρους μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά το χθεσινό ”κυνήγι” συγκεκριμένων τραπεζικών μετοχών, οι ισχυροί παίκτες της Σοφοκλέους αποθερμαίνουν την αγορά. Όλα κι όλα, αλλά τα πάντα θα πρέπει να γίνονται με σύνεση, με μέτρο και όποτε οι ισχυροί χρειάζονται υπεραξίες και καλύτερες αποτιμήσεις.

Οι συναλλαγές των περίπου 30 εκατ. ευρώ μέχρι και τις 11:45, θεωρούνται φυσιολογικές σε μια μάλλον πτωτική συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να κυμαίνεται πολύ κοντά στα υψηλά των ημερών, δηλαδή τις 2.280 μονάδες, πλην όμως η πλειονότητα των μετοχών κυμαίνεται κοντά στις χθεσινές τιμές χωρίς διάθεση εξάρσεων.

Μέχρι στιγμής το οποίο ενδιαφέρον περιορίζεται σε επιμέρους κινήσεις όπως για παράδειγμα καταγράφονται στην μετοχή της Intracom (7,42 ευρώ), της Unibrain, του Βάρδα, των ΚΑΕ, Άβαξ, Folli Follie, Κορδέλλου, Lavipharm αλλά και τον Λάμψα, Αστικά Ακίνητα, Γενικής Αποθηκών (η μετοχή ξεπερνάει τα 6 ευρώ), Sato, Σπύρου, Ελληνικών Καλωδίων, Newsphone, Πήγασος και αρκετών ακόμη μετοχών από δείκτες μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Για την επόμενη ώρα θα ήταν καλό να καταγραφθεί νέα υψηλή τιμή για το Γενικό Δείκτη προς τις 2.290 μονάδες, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η δυνατότητα-ευχέρεια της αγοράς μας, να ξεπεράσει εν όψει ΔΕΘ τις 2.310 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v