Με βήματα σημειωτόν έως τη ΔΕΘ;

Τάσεις σταθεροποίησης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών με διακύμανση στο εύρος 2.205 - 2.282 μονάδες δείχνει η αγορά εν αναμονή των πρωθυπουργικών εξαγγελιών στη ΔΕΘ. Δεν λείπουν επιμέρους κινήσεις, καθώς επιδιώκεται να ”χωνευτούν” τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, αλλά και η επιβεβαίωση της στήριξης των 2.190-2.205 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητική - ηπίων τόνων η συνεδρίαση με τις Εθνική, Alpha και δευτερευόντως την Eurobank να συντηρούν το δείκτη μεταξύ 2.230-2.245 μονάδων.

Με συναλλαγές περίπου 36 εκατ. ευρώ (12:08) ενισχύεται η διάθεση για συσσώρευση της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διακύμανσης μεταξύ 2.205-2.282 μονάδων για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Καθίσταται προφανές πως οι όποιες ειδήσεις θα προκύψουν σταδιακά εν όψει της ΔΕΘ και με επίκεντρο τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Άλλωστε και από πλευράς ισχυρών παικτών αυτό είναι το μήνυμα που περνούν στην αγορά, δηλ. πως η Σοφοκλέους θα πρέπει να σταθεροποιηθεί μέχρι τις 2.300 μονάδες, εν αναμονή των όποιων εξαγγελιών.

Η μετοχή της Εθνικής κρατά τα 19 ευρώ, με κίνηση προς τα 19,20, ενώ περιορισμένο ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για τη μετοχή της Alpha Bank, καθώς οι ανεπίσημες φήμες - δημοσιεύματα για ενδεχόμενη διάθεση ποσοστού 5% θεωρείται πολύ πρώιμη.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, αντιδρούν κυρίως μετοχές που δεν είχαν ακολουθήσει την τελευταία άνοδος προς τις 2.282 μονάδες, με αιχμή τον όμιλο Κλωνατέξ. Ακολουθούν βέβαια μετοχές εταιριών όπως η Αλτέ, Fashion Box, Άβαξ, ΚΑΕ, Γερμανός, Αττικής, Βέτεριν, ΕΧΑΕ, ΕΥΑΘΣ, Ipirotiki, Καθημερινή, Νεοχημική, Olympic Catering, Byte, Άβαξ, Άκτωρ, κ.α., ενδεικτικό μιας γενικότερης διάθεσης, που θα κυριαρχήσει στην αγορά μέχρι τη ΔΕΘ.

Επιμέρους κινήσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών σε μετοχές εταιριών κυρίως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, και γενικότερα εταιριών που παρουσιάζουν ικανοποιητικά αποτελέσματα εξαμήνου.

Σημείωση: Τελείως διαφορετικοί οι όροι και τα κίνητρα που δίνει η διοίκηση της 3Ε στους επενδυτές, από την περίπτωση της Frigoglass. Για αυτό και η ανταπόκριση του κοινού, ισχυρών και μικρότερων επενδυτών, δεν ήταν η αναμενόμενη.

Το γεγονός και μόνο πως η εταιρία θα δανειστεί για να προσφέρει το bonus των 2 ευρώ, αποτελεί στοιχείο προς διερεύνηση.

Ίσως και να μην είναι τυχαίο, ότι μια ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της διοίκησης εμφανίζονται πωλητές στη μετοχή της εταιρίας, με αποτέλεσμα να υποχωρεί μέχρι και 2,5%.

Πολύ ορθά τα όσα περιγράφονται στον Χαμαιλέοντα, ενώ στο βάθος του μυαλού ορισμένων καχύποπτων παίζει και το ενδεχόμενο να υπάρξει από την μητρική κίνηση ανάλογη αυτής που είχε εκδηλωθεί και με την μεξικανική εταιρία εμφιαλώσεως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v