Moody’s: Σε stable από positive το outlook για 3Ε

Σε stable από positive μετέβαλε το outlook για την 3Ε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, Moody’s (19/8), ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης πρόθεσης της εταιρίας να επιστρέψει 473 εκατ. ευρώ από το κεφάλαιό της στους μετόχους της.

Moody’s: Σε stable από positive το outlook για 3Ε
Σε ”stable” από ”positive” μετέβαλε το outlook για την 3Ε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, Moody’ s, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης του σχεδίου της εταιρίας να επιστρέψει 473 εκατ. ευρώ από το κεφάλαιό της στους μετόχους.

Ο διεθνής οίκος με σημερινή του ανακοίνωση, αποδίδει τη μεταβολή του outlook στο ενδεχόμενο η εξέλιξη αυτή να σημάνει, πιθανόν, μειωμένες ταμειακές ροές για την 3Ε.

Να σημειωθεί, ότι η αξιολόγηση του οίκου για την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρίας παραμένει στο Α3.



Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου, η συγκεκριμένη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας στηρίζεται σε τρεις κυρίως παράγοντες: Στα (γενικώς) προβλέψιμα επίπεδα κατανάλωσης αναψυκτικών, στην ηγετική θέση που κατέχει η 3Ε στις 26 αγορές όπου δραστηριοποιείται, αλλά και στην εξακολούθηση της στενής στρατηγικής συμμαχίας με την The Coca Cola Company.

Ωστόσο, τονίζει η Moody’s, υφίσταται ενδεχόμενο η αξιολόγηση A3 να βρεθεί ”υπό πίεση” σε περίπτωση περιορισμού των προοπτικών ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v