Διατηρεί την ορμή της η αγορά!

Στα υψηλά της ημέρας κινείται ο Γενικός Δείκτης (2.275 μονάδες) με όχημα τις 5 ισχυρές τραπεζικές μετοχές και τον ΟΤΕ. Αποδίδει εύσημα στην Coca Cola η αγορά, πακέτο 100.000 τεμαχίων στον ΟΠΑΠ και νέες τοποθετήσεις εγχώριων θεσμικών και επενδυτικών σχημάτων στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συνολικότερη αντίδραση μετοχών υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται η ανοδική τάση.

Με τις μετοχές των Alpha, Εθνικής, Eurobank, Πειραιώς και Εμπορικής να συμβάλουν την υπέρβαση των 3.900 μονάδων για τον τραπεζικό δείκτη και τον ΟΤΕ να ξεπερνά την ”τιμή - φόβητρο” των 11,5 ευρώ δικαιολογείται η γενικότερη ανταπόκριση και των ισχυρών παικτών και ορισμένων εγχώριων θεσμικών επενδυτών, αλλά και κάθε λογής επενδυτικών σχημάτων.

Η μετοχή του ΟΤΕ με συναλλαγές περίπου 400.000 τεμαχίων (11:50) τουλάχιστον διπλάσιες της χθεσινής συνεδρίασης, φαίνεται ότι τουλάχιστον κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγοραστών που προσβλέπουν στη διάσπαση των 12 ευρώ.

Σταθερός ο ΟΠΑΠ και με ένα πακέτο 100.000 τεμαχίων στα 10,6 ευρώ, τη στιγμή που η 3Ε δικαιώνει αναλυτές και πιστούς της εταιρίας.

Η κίνηση όμως είναι συνολικότερη γιατί η μετοχή της Hyatt φτάνει στα 8,2 ευρώ, αντιδρά συνολικά ο όμιλος της Βιοχάλκο, κλείνει στα 3,25 ευρώ η μετοχή των ΕΠΑΤΤ με ακόλουθο τον Στρίντζη, ”πατά” τα 6 ευρώ ο Άβαξ, προσεγγίζει τα 5 ευρώ ο Άκτωρ, ξεπερνά τα 7 ευρώ η Μότορ Όιλ και ξαναμαζεύεται από τα 12,88 ευρώ ο ΟΛΠ.

Ο κατασκευαστικός κλάδος στις 1.026 μονάδες, ξεπερνώντας την τιμή στόχο που είχαμε θέσει στην αρχή του μήνα και με τεχνικά περιθώρια να κινηθεί υψηλότερα.

Στα 5,42 ευρώ ο Άκτωρ ακολουθούν Αθηνά, ΑΕΓΕΚ, Ελληνική Τεχνοδομική, ενώ συνολικότερη είναι η κίνηση στον υποκλάδο αξιοποίησης ακινήτων (Αστικά Ακίνητα, Γενική Αποθηκών, Ερμής, Κέκρωψ).

Και στη χαμηλότερη όμως κεφαλαιοποίηση, οι συναλλαγές μπορεί να αποτελέσουν ένδειξη για περαιτέρω ενίσχυση μετοχών όπως οι Προμότα (2,34 ευρώ) Ριλκεν (10 ευρώ) ΜΕΤΚΑ (4,76 ευρώ) Βabyland (4,54 ευρώ), Shelman (1,78 ευρώ), Elmec (2,28 ευρώ) , αλλά και των ΕΤΒΑ Leasing, Λαζαρίδη, Νάουσα, ΈΣΧΑ, Πήγασος, Ridenco, ΕΧΑΕ και άλλων αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v