Ορμητική διάσπαση των 2.200 μονάδων!

Τελικώς στο δίλημμα ”βίαιη διάσπαση των 2.200 μονάδων ή ήπιων τόνων ”συσσώρευση” στα τρέχοντα επίπεδα τιμών” η αγορά επέλεξε το πρώτο σενάριο άμεσα, κινούμενη λίγο μετά την άναρξη της συνεδρίασης στις 2.220 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τελικώς στο δίλημμα ”βίαιη διάσπαση των 2.200 μονάδων ή ήπιων τόνων ”συσσώρευση” στα τρέχοντα επίπεδα τιμών” η αγορά επέλεξε το πρώτο σενάριο άμεσα, κινούμενη λίγο μετά την άναρξη της συνεδρίασης στις 2.220 μονάδες.

Βίαιη διάσπαση των 2.200 μονάδων και εν συνεχεία της μεσοπρόθεσμης αντίστασης των 2.250 μονάδων ή ήπιων τόνων ”συσσώρευση” στα τρέχοντα επίπεδα τιμών;

Προφανώς οι σχεδόν επιθετικοί αγοραστές στα υψηλά του κλεισίματος της Πέμπτης δεν τοποθετήθηκαν για να χάσουν. Για αυτό δικαιολογείται μία προσπάθεια υπέρβασης των 2.200 μονάδων και προσέγγισης με σκοπό τη διερεύνηση των 2.250.

Οι χρηματιστηριακές, αναθεωρούν την τιμή στόχο για μία σειρά μετοχών, όπως επί παραδείγματι συμβαίνει με την Cosmote. Η Marfin επισημαίνει πως η μετοχή εμφανίζει υποαπόδοση έναντι του Γ.Δ. κατά 9,8%.

Η ίδια μετοχή συγκαταλέγεται μεταξύ των 6 κορυφαίων επιλογών της Alpha Finance.

Οι υπόλοιπες είναι Τιτάν, ΔΕΗ, Folli Follie, Hyatt και Autohellas. Επίσης, η ίδια χρηματιστηριακή δίνει τιμή στόχο τα 3,13 ευρώ για τη μετοχή του Χατζηιωνάννου.

Ανοδική τάση εμφανίζει και η μετοχή της Πειραιώς με την καταγραφή ”υψηλού” την Πέμπτη, ενώ η Π&Κ αναμένει αύξηση 7,6% στα καθαρά κέρδη της τράπεζας.

Το ζητούμενο για τις επόμενες μέρες είναι οι κινήσεις από πλευράς ΥΠΕΘΟ. Κατά πόσο δηλαδή θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και πότε ακριβώς θα εκδηλωθεί το ενδιαφέρον των 5 ξένων εν δυνάμει στρατηγικών αγοραστών για το περίπου 10% της Εθνικής.

Να σημειωθεί ότι από τον τραπεζικό κλάδο μετά και την έκθεση της UBS, ιδιαίτερα για την Alpha, θα πρέπει να προσεχθούν τα οικονομικά στοιχεία της εν λόγω τράπεζας.

Σύμφωνα με άρθρο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, το τρέχον P/E της Alpha Bank (με τη διαδικασία trailing) διαμορφώνεται στο 9,88, ενώ ο όμιλος εμφανίζει τη μεγαλύτερη απόδοση ιδίων κεφαλαίων έναντι των άλλων τραπεζών (24,1%).

Μετοχές σηματωροί για σήμερα οι Πειραιώς Βιοχάλκο Cosmote, αλλά και ΟΤΕ, όπως και οι Νότος, Σαράντης, Ελτρακ, Νάουσα, Autohellas και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v