Σε εύρος ασφαλείας κινείται η αγορά

Με τις μετοχές κυρίως των τραπεζών Alpha και Εθνικής, συντηρείται η αγορά σε εύρος ασφαλείας, ενώ η σχέση ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώνεται στο 2/1. Κινητικότητα - ανάκαμψη (μετά τις πιέσεις) σε μετοχές του ομίλου Λαναρά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υπό έλεγχο η αγορά καθώς ο Γενικός Δείκτης κινείται μεταξύ 2.145-2.158 μονάδων. Οι συναλλαγές στα περίπου 98 εκατ. ευρώ παραπέμπουν σε σύνολο τζίρου υψηλότερο των τελευταίων δύο συνεδριάσεων.

Πρωταγωνιστές της ανόδου είναι μέχρι στιγμής οι μετοχές των Alpha Bank (18,2 ευρώ), Εθνικής (17,98 ευρώ), ΔΕΗ (17,5 ευρώ), Εμπορικής (17,40 ευρώ) Coca Cola (16,58 ευρώ) Πειραιώς (8,08 ευρώ).

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις μετοχές του FTSE 20 υποχωρούν μόνο οι Intracom και Motor Oil, ενώ οι μετοχές των Eurobank, Αγροτικής, ΟΤΕ και Ελληνικής Τεχνοδομικής, σημειώνουν μέχρι στιγμής μικρές αποκλίσεις.

Η εικόνα της αγοράς αποτυπώνεται εύγλωττα στη σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών, με τις πρώτες να πλησιάζουν τις 200 και τις δεύτερες λιγότερες των 100.

Μεταξύ των μετοχών που καταγράφουν μέχρι στιγμής σημαντικά κέρδη, συγκαταλέγονται οι Αλυσίδα, Βιοσώλ, Μουριάδης, Λανετ, Ευρωπαϊκή Πίστη, Fanco, Καραμολέγκος, Space Hellas και Μηχανική.

Υ.Γ. Δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες η εκδήλωση κάποιας υποτιμητικής προσπάθειας, ανάλογης αυτής που επιχειρήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο των δύο τελευταίων συνεδριάσεων. Ιδωμεν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v