Με τα μάτια στραμμένα στο κλείσιμο

Τουλάχιστον η μία πλευρά δηλώνει προετοιμασμένη και αποφασισμένη για το σημερινό κλείσιμο. Έχουν γνώση οι φύλακες δηλώνουν, υποστηρίζοντας πως δεν θα επιτραπεί ανάλογη της χθεσινής εκδήλωση υποτιμητικής κερδοσκοπίας. Ξεθαρρεύει και ένα κομμάτι της μεσαίας- χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το δις εξαμαρτείν ουκ... χρηματιστηριακής σοφής.

Έχουν γνώση, απ’ ό,τι ισχυρίζεται η μία πλευρά, οι φύλακες. Δεν γνωρίζουμε βεβαίως πια τακτική θα ακολουθήσει η αντίπερα όχθη, αν και πολύ δύσκολα αυτή την περίοδο θα ήθελε να εκτεθεί για 50- 60... ”ψωρομονάδες” του Γενικού δείκτη.

Είναι προφανές, παρατηρώντας το διάγραμμα και τους αγοραστές στη μετοχή της ΔΕΗ, πως τουλάχιστον μέχρι στιγμής, λαμβάνονται μέτρα ούτως ώστε να μην έχουμε τη δυσάρεστη χθεσινή έκπληξη, προς το κλείσιμο.

Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχει όσο μπορεί και η μετοχή της Εθνικής με οριακά κέρδη, όπως άλλωστε και του ΟΤΕ, με την τιμή του να υπερβαίνει και πάλι τα 11 ευρώ.

Κατά συνέπεια αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση, αφενός για να διαπιστωθεί ποια πλευρά έχει το πάνω χέρι αυτές τις μέρες στην αγορά και, αφετέρου, ποιες ”δυνάμεις” είναι οι πραγματικοί αγοραστές των ημερών.

Μετά τις 14:30 με την κίνηση του Γενικού δείκτη από τις 2.133 μονάδες, προς λίγο υψηλότερα, ”ξεθάρρεψαν” και ορισμένοι παίκτες που δραστηριοποιούνται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Για παράδειγμα κρατούν τα κέρδη τους οι μετοχές των ΑΛΤΕ, Σάνυο, Μπενρουμπή, ΓΥΑΛΚΟ, Νεοχημική, Κρι- Κρι, Μητυλιναίος, Λιβάνης και ορισμένων ακόμη όπου επιχειρείται να μην διολισθήσουν, σε αυτή τη φάση.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης η πίεση στη μετοχή της Ιντρακόμ με σχεδόν παράλληλη ενίσχυση αυτής της Vodafone- Panafon.

Επίσης η προσπάθεια ορισμένων αγοραστών στη μετοχή της Alpha μετά της 14:30 να προσεγγιστούν τα 18 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v