Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Στους πρόσθετους φόρους ύψους 1,7 δισ. ευρώ που καλούνται να καταβάλλουν περίπου 12.000 επιχειρήσεις, στην αγορά των ομολόγων τον Ιούλιο, στη βιομηχανική αλλά και στην οικοδομική δραστηριότητα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Στους πρόσθετους φόρους ύψους 1,7 δισ. ευρώ που καλούνται να καταβάλλουν περίπου 12.000 επιχειρήσεις, στην αγορά των ομολόγων τον Ιούλιο, στη βιομηχανική αλλά και στην οικοδομική δραστηριότητα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Φόροι: Για πρόσθετους φόρους ύψους 1,7 δισ. ευρώ από 11.973 εταιρίες κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία οι επιπλέον φόροι που βεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους στις μεγάλες επιχειρήσεις στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου είναι αυξημένοι κατά 93,2%.

Η Ναυτεμπορική τονίζει πως το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εντείνει τους φορολογικούς ελέγχους σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις με στόχο την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανάγκες του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με την Εξπρές οι πρόσθετοι φόροι αποτελούν ”σωσίβιο” για τον προϋπολογισμό, ενώ προσθέτει πως έπεται συνέχεια σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες με βιβλία Β’ και Γ΄ κατηγορίας, ενώ το Κέρδος τονίζει πως τα έσοδα από ελέγχους στις ΑΕ πενταπλασιάσθηκαν. Τα Νέα αναφέρουν πως η συνάφεια και η φοροελεγκτική επιδρομή στις επιχειρήσεις γεμίζουν με φόρους τα ταμεία του Δημοσίου.

Το Βήμα τονίζει πως η κυβέρνηση προκειμένου να διασώσει τον προϋπολογισμό, προχώρησε στην έκτακτη φορολογική επιβάρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων δια των ελέγχων, ενώ η Καθημερινή τονίζει πως οι επιχειρήσεις περνούν από φορολογικό κόσκινο.

Βουλευτές: Παρασκηνιακές αντιδράσεις προκαλούν στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ η διαδικασία επιλογής των νέων υποψηφίων βουλευτών, που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, αλλά και η προβολή, ως υποψηφίων, γνωστών ονομάτων, όπως τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Σοφοκλέους: Η αδυναμία του ΟΤΕ να κρατήσει τα 11 ευρώ, απόρροια της απροθυμίας των αλλοδαπών – κυρίως – θεσμικών επενδυτών να διακρατήσουν θέσεις στον τίτλο, σε συνδυασμό μεταξύ άλλων με την έλλειψη αγοραστών σε τραπεζικούς τίτλους δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Γενικό Δείκτη, αναφέρει η Εξπρές.

Σύμφωνα με το Κέρδος το Χ.Α. φρενάρει λόγω διακοπών, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο τονίζει πως οι επενδυτές διώχνουν το άγχος της διακράτησης, ενώ κάνει λόγο για μαζικές ρευστοποιήσεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση δέκα λεπτά πριν τη λήξη της.

Ομόλογα: Έντονη παρέμεινε η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά ομολόγων τον Ιούλιο καθώς η αξία των συναλλαγών, όπως τονίζει η Ημερησία ανήλθε στα 60,34 δισ. ευρώ, ενώ οι τιμές υποχώρησαν, ενώ η Εξπρές τονίζει πως τα κέρδη σχεδόν στο σύνολό τους εξαλείφθηκαν.

Όπως συμπληρώνει το Κέρδος, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η διόρθωση αυτή των τιμών οφείλεται κυρίως στις ευνοϊκές ανακοινώσεις για τα οικονομικά μεγέθη αλλά και στον επαναπροσδιορισμό των προσδοκιών των επενδυτών όσον αφορά στη νομισματική πολιτική.

Δάνεια: Εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνουν οι συνάψεις ομολογιακών και κοινοπρακτικών δανείων για περισσότερες από 25 εισηγμένες εταιρίες και τράπεζες, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Επιδοτήσεις: Το λάδι και οι ρυθμίσεις γύρω από την παραγωγή έρχονται στο προσκήνιο και προκαλούν έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση, καθώς όπως τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία το προϊόν αυτό αναμένεται να επηρεάσει άμεσα τις επερχόμενες εκλογές.

Βιομηχανική Παραγωγή: Στην αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο, αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Οικοδομική δραστηριότητα: Μείωση της τάξεως του 12,7% κατέγραψε η οικοδομική δραστηριότητα τον Απρίλιο, όπως επισημαίνει ο σημερινός οικονομικός Τύπος.

Επενδυτικές Τράπεζες: Η συνθήκη της Βασιλείας ΙΙ ευνοεί τις εμπορικές τράπεζες, αλλά θα πλήξει τις επενδυτικές επισημαίνει η ένωσή τους που εδρεύει στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Κεφαλαιακή Επάρκεια: Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους επενδυτές, σύμφωνα με το Βήμα, οι προτάσεις για τη θεσμοθέτηση νέων διεθνών κανόνων για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκεια των τραπεζών που προωθεί η Επιτροπή της Βασιλείας ΙΙ.

Ακίνητα: Σε πτώση των ενοικίων των καταστημάτων έως και 30% αναφέρεται η Εξπρές.

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κούρσα της ανάκαμψης στις ΗΠΑ, αναφέρει το Βήμα, και συμπληρώνει πως οι οικονομολόγοι είναι αισιόδοξοι, ενώ οι προβλέψεις για την ευρωζώνη είναι ”χλωμές”.

Γερμανία: Η Γερμανική οικονομία πιθανόν βυθίστηκε σε ύφεση στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και μάλλον οδήγησε σε επιβράδυνση την οικονομία της ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters αναφέρει η Εξπρές.

Κίνα: Για ”έκρηξη” 16,5% στη βιομηχανία της Κίνας κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία προσθέτει πως η παραγωγή των επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 71% και των υπολογιστών κατά 76,6%.

Merrill Lynch: Έρευνα για κατάχρηση 43 δισ. δολαρίων από την υπ’ αριθμόν 1 επενδυτική τράπεζα του κόσμου Merrill Lynch διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνη των ΗΠΑ, όπως τονίζει η Καθημερινή.

ΟΤΕ: Σήμερα αναμένεται να δοθεί τέλος στο σίριαλ με την εταιρία που θα αναλάβει να αναπτύξει το ασύρματο δίκτυο TETRA, όπως αναφέρει η Καθημερινή σύμφωνα με πληροφορίες της οποίας θα οριστικοποιηθεί η αποχώρηση της Nokia και η αντικατάστασή της από τον ΟΤΕ και την Motorola.

ΕΛΠΕ: Στο παρασκήνιο του αποκλεισμού των ΕΛΠΕ από την εξαγορά της Beopetrol αναφέρεται το Βήμα.

ΟΛΘ: Ενισχυμένα κέρδη 43,2% αναμένει για φέτος ο ΟΛΘ, ενώ τα προ φόρων κέρδη εξαμήνου έφτασαν στα 3,057 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 32%, σημειώνει η Ημερησία, ενώ σύμφωνα με την Καθημερινή εξασφαλίστηκαν και θα διατεθούν κονδύλια ύψους 20,5 εκατ. ευρώ για την επέκταση της 6ης προβλήτας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v