Κόντρα (;) μεταξύ παικτών στο Χ.Α.

Για άτυπη κόντρα, που αφορά στα επίπεδα του Γενικού Δείκτη, άρα των επανατοποθετήσεων, κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται. Πάντως, εάν το ζητούμενο είναι που θα τοποθετηθεί η μια χρηματιστηριακή και που η άλλη, ας έχουν γνώση γιατί χαμηλότερα των 2.100 μονάδων η μεσοπρόθεσμη τάση τίθεται εν αμφιβόλω.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αν δεν τους κάτσει... μπορεί να χαλάσει το ”γλυκό” και μεσοπρόθεσμα.

Με μόλις 16 εκατ. ευρώ στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης πιέζεται ”χειρουργικά” η αγορά χαμηλότερα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις 11:40’ η μετοχή της Εθνικής, με μόλις 13.560 τεμάχια, υποχωρούσε κατά 1,5%, ενώ τάση και ψυχολογία διαμόρφωνε μετά της 11:30’ ο όμιλος Κλωνατέξ.

Να υποθέσουμε ότι και λόγω της απουσίας επενδυτών ελάχιστοι παρακολουθούν την αγορά, ενώ εξελίσσεται μια άτυπη κόντρα μεταξύ δύο τραπεζικών χρηματιστηριακών.

Η μια, η ιδιωτική, λέγεται ότι θέλει την αγορά χαμηλότερα προς τις 2.050 - 2.060 μονάδες για να επανατοποθετηθεί, η δε άλλη, ημικρατική, δεν επιθυμεί υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα των 2.100 μονάδων.

Η μέχρι πρότινος ”συναγωνιστές” φαίνεται ότι βραχυπρόθεσμα έχουν διαφορετική στόχευση.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που το κοινό λείπει, ακόμη και κύριοι αντικρυστές χρηματιστηριακών έχουν λάβει την άδειά τους και την πληκτρολόγηση έχουν αναλάβει νεότερα ”παιδιά”.

Είναι δυνατόν όμως να υφίσταται άτυπης μορφής κόντρα μεταξύ των 2 βασικών πρωταγωνιστών της ανόδου και κυρίαρχων υποστηρικτών της κυβερνητικής πολιτικής.

Κύκλοι της αγοράς, με ροπή προς την συνωμοσιολογία, υποστηρίζουν –χωρίς να επιβεβαιώνεται – πως Eurobank και Εθνική βλέπουν και προσεγγίζουν την αγορά από διαφορετική σκοπιά.

Το ότι υποχωρούν και μάλιστα έντονα συγκεκριμένες μετοχές, σηματωροί της μεσαίας-μικρότερης κεφαλαιοποίησης συμπεριλαμβανομένου και του ομίλου Κλωνατέξ, δίνει κάποιους πόντους στην εικοτολογία που κυριαρχεί τις τελευταίες 3-4 ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v