AXE: Ο τζίρος πάει... διακοπές

Με χαμηλούς τζίρους εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί τόσο η σημερινή συνεδρίαση όσο και οι υπόλοιπες της τρέχουσας εβδομάδας, λόγω της περιόδου διακοπών που διανύουμε, ενώ ενδέχεται να παρατηρηθεί και διατήρηση της τάσης για ρευστοποιήσεις.

AXE: Ο τζίρος πάει... διακοπές
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Με χαμηλούς τζίρους εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα κινηθεί η υπόλοιπη εβδομάδα στο Χ.Α., με τον Δείκτη να κινείται χωρίς ιδιαίτερη κατεύθυνση, σε στενά πλαίσια.

Σύμφωνα με την Marfin, η αγορά αναμένεται κατά τη σημερινή συνεδρίαση να αντιδράσει στα αποτελέσματα εξάμηνου που ανακοίνωσε χθες η FORTHnet.

Η EFG Eurobank Securities εκτιμά, όπως σημειώνει στο πρωινό της report, ότι η αγορά θα προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει έντονη ειδησεογραφία, ενώ αρκετοί επενδυτές βρίσκονται σε διακοπές, με το βλέμμα ωστόσο στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές.

Οι όγκοι των συναλλαγών αναμένεται να παραμείνουν μειωμένοι καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Διατήρηση των ρευστοποίησεων προβλέπει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για τη σημερινή συνεδρίαση, οι οποίες, όπως τονίζει, ενδέχεται να ενταθούν σε περίπτωση που η αγορά κινηθεί ανοδικά λόγω της επερχόμενης αργίας του 15Αύγουστου, και της απουσίας αγοραστών.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης χάνοντας τα αρχικά του κέρδη έκλεισε με πτώση 0,69%, με κύριο χαρακτηριστικό το χαμηλό τζίρο λόγω διακοπών, όπως αναφέρει η Marfin.

Εξάλλου η χρηματιστηριακή προσθέτει πως ανάμεσα στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ο κλάδος των τραπεζών βρέθηκε σε υποαπόδοση (-0,80%), ενώ η αποκόμιση κερδών από θεσμικούς επενδυτές οδήγησε αρκετές μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities, η αγορά χθες δεν κατάφερε να διατηρήσει τα αρχικά της κέρδη, καθώς προς το τέλος της συνεδρίασης παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις με στόχο την αποκόμιση κερδών.

Η Εθνική ΑΧΕ σημειώνει πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση σε αντίθεση με τις διεθνείς αγορές, το Χ.Α. έκλεισε με αρνητικό πρόσημο και μειωμένο όγκο συναλλαγών.

Η Φάσμα επισημαίνει πως οι ρευστοποιήσεις κυριάρχησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στην εγχώρια αγορά, με την αξία των συναλλαγών να μειώνεται σημαντικά λόγω έλλειψης αγοραστών.

Επιχειρηματικά νέα: Σχολιάζοντας τα μεγέθη εξαμήνου που ανακοίνωσε χθες η FORTHnet, η Marfin σημειώνει πως κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεών της. Ωστόσο, η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών που ανακοίνωσε χθες η FORTHnet, ύψους 29,2 εκατ. ευρώ, υπερέβη τις εκτιμήσεις της κατά 10%.

Σε ό,τι αφορά την πώληση της συμμετοχής του ΔΟΛ της εταιρίας Φοίνικας, η Marfin αναφέρει πως δεν αναμένεται να επηρεαστούν τα αποτελέσματα του ομίλου από τη συγκεκριμένη πώληση αφού κατά το 2002 η Φοίνιξ είχε πωλήσεις μόλις 3,1 εκατ. ευρώ και ζημίες 1,1 εκατ. ευρώ.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v