Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Στα 14,5 ευρώ η τιμή-στόχος για την Eurobank

Νέα τιμή-στόχο τα 14,5 ευρώ (από τα 11,4 ευρώ) θέτει η UBS για τη μετοχή της EFG Eurobank, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Αυγούστου 2003, με τη σύσταση ωστόσο να παραμένει ουδέτερη (neutral 1).

UBS: Στα 14,5 ευρώ η τιμή-στόχος για την Eurobank
Στα 14,5 ευρώ θέτει τη νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή της EFG Eurobank η UBS (σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Αυγούστου 2003) από τα 11,4 ευρώ, ενώ η σύσταση παραμένει ουδέτερη (neutral 1).

Οπως επισημαίνεται στην ανάλυση, ο ελβετικός οίκος αναδιαμόρφωσε τις προβλέψεις του για τα έτη 2003, 2004 και 2005, αυξάνοντας την κερδοφορία κατά 1% 14% και 11% αντίστοιχα, λόγω του βελτιωμένου εσωτερικού επιχειρησιακού περιβάλλοντος, αλλά και λόγω της βελτιωμένης προοπτικής των μετοχικών τίτλων.

Λαμβάνοντας υπόψη το άριστο κανάλι διανομής αλλά και την τοποθέτηση της EFG Eurobank στην αγορά, οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι η EFG Eurobank θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς ωφελημένους συμμετέχοντες στην ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική της εγχώριας λιανικής αγοράς.

Οι αναλυτές του ελβετικού οίκου, εξάλλου, επισημαίνουν ότι η EFG Eurobank θα αποτελέσει από τους κύρια ωφελημένους παίκτες από τη βελτιωμένη εικόνα των μετοχών, λόγω της άμεσης έκθεσης της σε μετοχές μέσω του χαρτοφυλακίου μετοχών της, μέσω του δυνατού εγχώριου δικτύου επενδυτικής τραπεζικής που διαθέτει, καθώς και λόγω του εκτενούς ενεργητικού υπηρεσιών που διαθέτει.

Τέλος, η UBS τονίζει ότι η τράπεζα ανακοίνωσε ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων, με τα καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 12%, στα 129,2 εκατ. ευρώ, ενώ όλες οι ”πηγές” κερδοφορίας κινήθηκαν εξαιρετικά, με το κόστος να διατηρείται αποτελεσματικά.

Τα έσοδα της τράπεζας κινήθηκαν ανοδικά κατά 17%, οδηγούμενα από τα ισχυρά έσοδα από τόκους (+17%) και τα έσοδα από προμήθειες (+16%), ενώ τα κόστη αυξήθηκαν μόλις 6,2%, με αποτέλεσμα τα λειτουργικά κέρδη να αυξηθούν κατά 16% από έτος σε έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v