Ήπια ο δείκτης, κινητικότητα στη μεσαία

Διακυμάνσεις σε εύρος 20 περίπου μονάδων σημειώνονται για το Γενικό Δείκτη, ενώ ως θετικό αντίβαρο λειτουργούν οι μετοχές Εθνική, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Αξιόλογη η παρουσία, αν και με χαμηλότερες συναλλαγές, των μετοχών της μεσαίας- χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ήπιων τόνων η κίνηση για τον Γενικό Δείκτη που μέχρι στιγμής κυμαίνεται στο εύρος των 2.147- 2.160 μονάδων.

Ο όγκος, εάν εξαιρεθεί ο τζίρος του Γερμανού, θεωρείται ικανοποιητικός για την εποχή, ενώ ενδιαφέρουσα θεωρείται η αύξηση της εμπορευσιμότητας σε μετοχές εταιριών της χαμηλής κεφαλαιοποίησης.

Με την μετοχή της Alpha σταθερά υψηλότερα των 18,10 ευρώ και την Εθνική κοντά στα 18 ευρώ ο τραπεζικός δείκτης δεν εμπνέει ανησυχία. Αυτό επιτρέπει στον ΟΤΕ να κινηθεί προς τα 11,18 ευρώ και τη ΔΕΗ να προσεγγίζει πάλι τα 17 ευρώ. Με κέρδη ο ΟΠΑΠ, Cosmote, 3Ε, Ιντρακόμ, Βιοχάλκο, Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Πιο ενδιαφέρουσα είναι η εικόνα στη μεσαία- χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση όπου φαίνεται να υπάρχει διάθεση. Για παράδειγμα η μετοχή της Hyatt, φτάνει και πάλι στα 8 ευρώ των ΚΑΕ ξεπερνά τα 12 της ΕΧΑΕ τα 6 του Αστέρα τα 9.

Σαφές ανοδικό διάγραμμα πέραν της Πλειάς (ελέω αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου) εμφανίζουν οι μετοχές των ΟΛΠ, Αβαξ, ΑΕΓΕΚ, Λιβάνης, Μπαλής, Forthnet, Frigoglass, ΜΕΑΓΑ, Χατζηιωάννου και αρκετών ακόμη.

Η μετοχή σηματωρός του κλάδου των εκδόσεων- για αυτή την περίοδο- Πήγασος με κέρδη 7,10% προσεγγίζει τα 3,62 ευρώ.

Αξιόλογη μέχρι στιγμής η πορεία των μετοχών Στρίντζη, Σελμαν, Ερμής, Τέρνα, Κορασίδης και αρκετών ακόμη.

Για την επόμενη ώρα θα ήταν καταρχήν θετική η διακύμανση του δείκτη στο εύρος (2.147-2.160), ενώ καλοδεχούμενη είναι οποιαδήποτε υπέρβαση των 2.162 μονάδων έστω και ενδοσυνεδριακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v