3E: Στα 38,9 εκατ. ευρώ εκτιμώνται τα κέρδη 6μήνου

Άνοδο της τάξης του 130%, στα 38,9 εκατ. ευρώ, αναμένεται να καταγράψουν τα κέρδη της Coca-Cola Τρία Έψιλον για το εξάμηνο, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 13 αναλυτών που επικαλείται το Reuters.

3E: Στα 38,9 εκατ. ευρώ εκτιμώνται τα κέρδη 6μήνου
Αύξηση 130% αναμένεται να παρουσιάσουν τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις που αναφέρει δημοσκόπηση του Reuters, η οποία διεξήχθη μεταξύ δεκατριών αναλυτών.

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, οι προβλέψεις των αναλυτών κάνουν λόγο για αύξηση καθαρών κερδών στα 38,9 εκατ. ευρώ (βάσει ΔΛΠ) από 16,9 εκατ. ευρώ του περυσινού πρώτου εξαμήνου.

Τα EBITDA αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 11% και να φτάσουν στα 322,3 εκατ. ευρώ, ποσό που ανταποκρίνεται στον ετήσιο στόχο της εταιρίας της τάξεως του 11%-13%.

Οι πωλήσεις εκτιμάται πως θα διπλασιαστούν στα 1,98 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση αναμένονται αμετάβλητες.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, ο εορτασμός του Πάσχα των καθολικών στο δεύτερο τρίμηνο του έτους σε αρκετές από τις μεγάλες αγορές της εταιρίας (Ιταλία, Ιρλανδία και Ανατολική Ευρώπη), οι σχετικά ήπιες καιρικές συνθήκες και η συμμετοχή των Vasler και Dorna στα μεγέθη του 2003 αναμένεται να επηρεάσουν θετικά το πρώτο εξάμηνο της εταιρίας.

Σημειώνεται πως η Coca-Cola Τρία Έψιλον ανακοινώνει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου στις 19 Αυγούστου του 2003.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις του Reuters προήλθαν από τις: Alpha Finance, Credit Suisse Boston, Δεβλέτογλου, Εγνατία, Εθνική ΑΧΕ, EFG Eurobank Securities, Eurocorp Securities, Kappa Securities, JP Morgan, Marfin Hellenic, P&K, Proton Securities και UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v