Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπει η Marfin για ΟΤΕ και ΕΛ.ΠΕ.

Κάμψη 10% προβλέπει η Marfin πως θα παρουσιάσουν τα έσοδα του ΟΤΕ από την εγχώρια αγορά στο πρώτο εξάμηνο του 2003, ενώ σχετικά με τα ΕΛ.ΠΕ. η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η αποτυχία τους για την εξαγορά της Beopetrol οφείλεται στο -σχετικά- μικρό τους μέγεθος.

Τι βλέπει η Marfin για ΟΤΕ και ΕΛ.ΠΕ.
Κάμψη της τάξεως του 10% (με βάση τα Αμερικάνικα Λογιστικά Πρότυπα) προβλέπει η Marfin Hellenic πως θα παρουσιάσουν τα έσοδα του ΟΤΕ από την εγχώρια αγορά στο πρώτο εξάμηνο του 2003, ενώ σε ό,τι αφορά τα ΕΛ.ΠΕ., σημειώνει πως η αποτυχία για την εξαγορά της Beopetrol οφείλεται στο σχετικά μικρό μέγεθος της εταιρίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό report της, δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν πως τα έσοδα του ΟΤΕ από τη σταθερή τηλεφωνία για το πρώτο εξάμηνο του έτους (σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα) αναμένεται να παρουσιάσουν κάμψη 7% και να ανέλθουν στα 1,57 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα προβλέπεται να υποχωρήσουν κατά 21,3% διαμορφούμενα στα 230 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η Marfin προβλέπει ότι (σύμφωνα με τα Αμερικανικά Λογιστικά Πρότυπα) η κάμψη των εσόδων του Οργανισμού από την εγχώρια αγορά θα είναι της τάξεως του 10%, ενώ σημειώνει πως τα αποτελέσματα εξαμήνου του ΟΤΕ (σύμφωνα με τα Αμερικανικά Λογιστικά Πρότυπα) θα ανακοινωθούν στις 28 Αυγούστου.

Πάντως, και όσον αφορά στη μετοχή του Οργανισμού, η Marfin εκτιμά πως θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς έχει υποαποδώσει της αγοράς κατά 14,1% από την αρχή του έτους.

Oσον αφορά στην απόρριψη των ΕΛ.ΠΕ. από τη sερβική κυβέρνηση για την εξαγορά του 70% της Beopetrol, η Marfin σημειώνει πως δεδομένου του μικρού –σχετικά- μεγέθους των ΕΛ.ΠΕ. πως οι πιθανότητες να υπερισχύσει έναντι των ανταγωνιστών (όπως η ουγγρική MOL και η ρωσική Lukoil) ήταν περιορισμένες.

Εξάλλου, η Marfin καταλήγει πως η αποτυχία της διεκδίκησης των ΕΛ.ΠΕ. καταδεικνύει το γεγονός πως η εταιρία δεν μπορεί από μόνη της να αποτελέσει μια ουσιαστική και ισχυρή δύναμη στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τέλος, σημειώνεται πως ο πλειοδότης για την εξαγορά της Beopetrol θα ανακοινωθεί στις 25 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v