Αεράκι από τράπεζες στην αγορά

Καλύτερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα της Alpha, ευχάριστη έκπληξη και από τη Eurobank, συμβάλλουν στην σταδιακή βελτίωση του κλίματος στη Σοφοκλέους. Άντεξαν οι 2.120 μονάδες, αντιδρά και ένα τμήμα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Κέρδη 27% για τον ΟΛΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετικές οι πρώτες ενδείξεις τόσο σε επίπεδο δείκτη όσο και επιμέρους στοιχείων. Κατ’ αρχήν η ανακοίνωση θετικότερων αποτελεσμάτων από τα αναμενόμενα, από την Alpha Bank, σε συνδυασμό με το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, κρατά την στήριξη των 2.110-2.120 μονάδων.

Αποφεύγονται έτσι τα χειρότερα, καθώς ενδεχόμενη υποχώρηση της αγοράς χαμηλότερα των 2.100 μονάδων, θα μπορούσε να αναιρέσει τη μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται προς τις 2.150 μονάδες, με συναλλαγές περίπου 18 εκατ. ευρώ (11:16) από τους επιμέρους κλαδικούς, όπου κινούνται συνολικά θετικά, μικρές μόνο απώλειες καταγράφει ο δείκτης των διυλιστηρίων.

Ισχυρότερη τάση διαμορφώνεται στους κλάδους των κατασκευών, εκδόσεων εκτυπώσεων, αλλά και τηλεπικοινωνιών. Το ζητούμενο για σήμερα είναι σε πρώτη φάση σταθεροποίηση της αγοράς και η άμβλυνση των πτωτικών διαθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v