Θα επανέλθει το ενδιαφέρον για τράπεζες;

Αυξημένες σήμερα, λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, οι απαιτήσεις της αγοράς από τη Eurobank. Ενδιαφέρον και για Alpha, Εθνική, καθώς ξένα χαρτοφυλάκια τοποθετούνται στα τρέχοντα και λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να διασφαλιστεί η στήριξη των 2.140.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ημέρα της Eurobank η σημερινή. Και η αγορά έχει αυξημένες απαιτήσεις από τον ηγέτη-όμιλο, για κάτι καλύτερο χρηματιστηριακά. Στο σύνολό τους οι αναλυτές εκτιμούν πως τα καθαρά κέρδη θα σημειώσουν άνοδο 6% στα 123 εκατ. ευρώ.

Εάν όντως επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών, τότε η μετοχή της δεύτερης σε κεφαλαιοποίηση τράπεζας της Σοφοκλέους, έχει τα περιθώρια να προσφέρει μια τεχνικής μορφής αντίδραση –συν τω χρόνω- προς τα 15,56 ευρώ.

Βέβαια η τάση σήμερα δεν θα καθοριστεί μόνο από τη συμπεριφορά της Eurobank, αλλά και της Alpha, το διάγραμμα της οποίας εμφανίζεται σαφώς επιθετικότερο, αλλά και της Εθνικής, όπου επιχειρείται να κρατηθεί το ψυχολογικό όριο των 18 ευρώ.

Από τις μετοχές του FTSE 20 στον ΟΤΕ υπάρχει πρόθεση πωλήσεων από UBS, όπως σημειώναμε και χθες, η μετοχή όμως παρόλα αυτά κρατά τα 11 ευρώ. Σε αντίθεση, αρνητικός πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών αναδεικνύεται η ΔΕΗ, καθώς επιβεβαιώνονται εκτιμήσεις για ”βραχυπρόθεσμο” παιχνίδι με τη μετοχή της Επιχείρησης.

Ίδιες πηγές σημειώνουν πως το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον ισχυρών χαρτοφυλακίων έχει μεταφερθεί από τον ΟΤΕ στη ΔΕΗ, με ό,τι αυτό και αν συνεπάγεται.

Τεχνικά η αγορά σήμερα θα πρέπει να κρατήσει οπωσδήποτε τις 2.140 μονάδες, ενώ καλό θα ήταν, έστω και ενδοσυνεδριακά, να δώσει θετικές διακυμάνσεις, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη. Η διαδικασία ήπιας διολίσθησης-συσσώρευσης, χρειάζεται κάποια είδηση, με την μόνη –μέχρι στιγμής- ορατή στον ορίζοντα, αυτή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα όμως με όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν προβλέπονται εξελίξεις πριν τις 18 Αυγούστου. Έτσι και σήμερα η αγορά θα πρέπει να περιοριστεί σε επιμέρους μετοχές, καθώς ειδήσεις και εξελίξεις υπάρχουν και τρέχουν.

Για παράδειγμα, η πρόθεση της Γερμανός να προχωρήσει σε ”εκχώρηση” ποσοστού 8% (μέχρι τη Δευτέρα μέσω της Eurobank ΑΧΕΠΕΥ), προοιωνίζεται στρατηγικής μορφής συνεργασία.

Επιμέρους κινήσεις καταγράφονται για την Folli Follie, η μετοχή της οποίας ”έγραψε” χθες ενδοσυνεδριακά υψηλή τιμή στα 16,6 ευρώ, ενώ η εταιρία αναμένει περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων της στο εξάμηνο.

Ανοδική η τάση προς τα 8,3 ευρώ για τη μετοχή της Καθημερινής, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές (108.170) του Σαράντη προς τα 3,4 ευρώ, του Ηρακλή προς τα 8 ευρώ, της Fashion Box στα 5,6 ευρώ, της Druckfarben προς τα 2,25 ευρώ, αλλά και των Σωληνουργείων Κορίνθου, Forthnet, Βιοτέρ, Βαράγκη, Πετζετάκι, Βάρδα, Κυριακούλη, και ορισμένων ακόμη.

Σημείωση: Καλή η προσπάθεια του νέου... αναπτυξιακού νόμου. Μόνο που παρ’ όλους τους αναπτυξιακούς νόμους τα τελευταία 10 χρόνια οι ουσιαστικές επενδύσεις στη χώρα μας φθίνουν, μέχρι σημείου μηδενισμού.

Εάν πράγματι γίνουν τομές σε δύο βασικά θέματα, δηλαδή φορολογία και εγκληματική γραφειοκρατία, τότε υπάρχει περίπτωση να ”περπατήσει” το νέο σχέδιο. Ειδάλλως...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v