Καλοδεχούμενη η ”πολυπόθητη” διόρθωση...

Φαίνεται πως αναβάλλεται (για σήμερα) η επιχείρηση υπέρβασης των 2.200 μονάδων, καθώς οι έχοντες καταγράψει κέρδη προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως σε ”βαριά χαρτιά”. Κόπωση για τράπεζες-τηλεπικοινωνίες, μερική αφύπνιση επενδυτικών σχημάτων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές 110 εκατ. ευρώ ακυρώνεται –τουλάχιστον για σήμερα- η υπέρβαση των 2.200 μονάδων.

Αντιθέτως δίνεται η ευκαιρία σε όσους έχουν καταγράψει κέρδη τις τελευταίες ημέρες να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις με σκοπό την κατοχύρωση ρευστότητας, ενώ, παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους πιστεύουν στην επόμενη ανοδική αντίδραση να αρχίσουν να τοποθετούνται στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Χαμηλότερα στα 14,36 ευρώ η μετοχή της Eurobank, μόλις δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, αρνητική η Εθνική, χαμηλότερα Εμπορική και ΔΕΗ, στα 10,3 ευρώ ο ΟΤΕ και ο Γενικός Δείκτης πιέζεται προς τις 2.170 μονάδες.

Σαφώς μειωμένος την τελευταία μισή ώρα ο αριθμός των ανοδικών μετοχών κυρίως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, αν και τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζει η χαμηλότερη.

Παρόλα αυτά, μετοχές όπου υπάρχει διάθεση (Βαρυτίνης, Επιχειρήσεις Αττικής, Σωληνουργεία Κορίνθου, Fanco, Folli Follie, Κορασίδης, Micromedia, Κλωνατέξ, Νάουσα, Νίκας, DataMedia και ορισμένων ακόμη) η τάση παραμένει κοντά στα υψηλά επίπεδα της ημέρας.

Η μέχρι στιγμής εικόνα από την αγορά παραγώγων, εμφανίζει μια αδυναμία περισσότερο στα συμβόλαια του 40αρη (να σημειωθεί ότι η σειρά Αυγούστου λήγει την ερχόμενη Πέμπτη), ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσβλέπουν σε μικρή διόρθωση του FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v