”Φορτώνει” η περιφέρεια!!!

Η σταθεροποιητική εικόνα σε τράπεζες - ”βαρειά χαρτιά” επιτρέπει σε ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς (περί τις 267 ανοδικές μετοχές) να καταγράφουν μικρά ή μεγαλύτερα κέρδη. Ζητούμενο για τη συνέχεια να παραμείνει ανθεκτική η ”στήριξη” των 2.185 μονάδων και η επιχείρηση (για δεύτερη φορά) προσέγγισης των 2.200 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κρατώντας την στήριξη των περίπου 2185 μονάδων ο δείκτης, κινείται με συναλλαγές περίπου 90 εκατ. ευρώ (στις 13:12) και ποσοστό μεταβολής στο περίπου 0,6%.

Οριακές οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη, καθώς υποχωρεί οριακά η Εθνική, ενώ οριακά είναι τα κέρδη της Alpha. Ο ΟΤΕ στα 11,3-11,36 ευρώ συμβάλλει με τον ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Αλουμίνιο και Βιοχάλκο, στην σταθεροποίηση του FTSE 20.

Κατάσταση που διευκολύνει τις κινήσεις στην καλούμενη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου μετά από καιρό καταγράφονται ενδιαφέρουσες διαφοροποιήσεις.

Παρατηρείται πως αντιδρούν μετοχές υποτιμημένες, μετοχές υγιών επιχειρήσεων, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει με τον Κορασίδη, Κατσέλη (στα 5,34 ευρώ, 408.000 τεμάχια), ΣΕΛΜΑΝ, Σωληνουργείων Κορίνθου (στα 1,38 ευρώ, 1,600 εκατ. τεμάχια), Δέλτα Συμμετοχών, Επιχειρήσεων Αττικής, Ridenco αλλά και των Creta Farm, Εθνικής Ασφαλιστικής, Στρίντζη, Αθηνά, ΑΛΤΕ, Ευρωφάρμα, κ.α.

Παρατηρείται μια προσπάθεια μεταφοράς ρευστότητας - κεφαλαίου είτε προς μετοχές εταιριών που πληρούν κάποια στοιχειώδη έστω τεχνικά χαρακτηριστικά, είτε προς τίτλους εταιριών που αναβαθμίζονται στην πρώτη κατηγορία (σε ό,τι αφορά στη διακύμανση μεταξύ μέσης, χαμηλής-υψηλής τιμής, spread).

Η μετοχή της Εθνικής Ασφαλιστικής συνεχίζει με κέρδη, ξεπερνά τα 3 ευρώ η μετοχή των Επιχειρήσεων Αττικής, αντιδρά η μετοχή της Ελληνικής Υφαντουργίας, κερδίζει έδαφος ο Ευκλείδης, ο Έμπεδος, αλλά και η Intracom Κατασκευές.

Προς τα 8 ευρώ η μετοχή του Ηρακλή, αυξημένη εμπορευσιμότητα και κέρδη για Ιατρικό Αθηνών, Ιασώ, νέα θετική μεταβολή για Καθημερινή και Πήγασο. Να σημειωθεί ότι η μετοχή των ΕΧΑΕ ενισχύεται κατά 10,7% και με συναλλαγές 260.000 τεμαχίων φτάνει πλέον στα 6,42 ευρώ.

Το απόλυτο χαρτί των επτά τραπεζών που εγγράφουν ήδη σημαντικές υπεραξίες. Παράλληλα φροντίζουν την σαφώς υψηλότερη τιμή, όπου θα διανείμουν σε περίπου ένα μήνα το ποσοστό συμμετοχής σε χρηματιστηριακές και λοιπούς ενδιαφερόμενους.

Ζητούμενο για τη συνέχεια να παραμείνει ανθεκτική η ”στήριξη” των 2.185 μονάδων, και ει δυνατόν να επιχειρηθεί για μία ακόμη -δεύτερη- φορά, η προσέγγιση των 2.200 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v