Αγορές, προσβλέποντας υψηλότερα !!!

Εάν επιβεβαιώθούν οι θετικές εκτιμήσεις για το εξάμηνο των Eurobank, Alpha και Πειραιώς, - παρά τη μερική διάψευση από την Εμπορική-, ο κλάδος, μπορεί, και με την βοήθεια της Εθνικής, να κινηθεί πέραν των 4.150 μονάδων. Αυτό πρακτικά φέρνει για τον Αύγουστο τον Γενικό Δείκτη προς τις 2.400 μονάδες. Οι διορατικοί πάντως αγοράζουν στα τρέχοντα επίπεδα τιμών και στις διορθώσεις της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Γιατί ποντάρουμε στην άνοδο. Διαφορετική σήμερα η προσέγγισή μας, αλλά ειδικά για τον Αύγουστο θα πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς και συγκεκριμένοι. Κατ’ αρχήν ”προσβλέπουμε” σε αντίδραση γιατί όλες οι τεχνικές ενδείξεις που αφορούν στον τραπεζικό κλάδο αναθεωρούν υψηλότερα τον πήχη.

Η μετοχή της Eurobank που θα ανακοινώσει σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη 124 εκατ. ευρώ (+7%), μπορεί τεχνικά να αντιδράσει προς τα 15,5 ευρώ.

Η μετοχή της Alpha, που εκτιμάται ότι μπορεί να εμφανίσει κέρδη 108,8 εκατ. ευρώ, τεχνικά πληροί όλες τις προϋποθέσεις να κινηθεί υψηλότερα των 20 ευρώ. Όπως επίσης και η μετοχή της Εμπορικής, υψηλότερα των 22 ευρώ.

Και ερχόμαστε στην Εθνική, που θα αποτελέσει τον σηματωρό για τον Αύγουστο. Η Εγνατία Χρηματιστηριακή αναθεωρεί κατά 17% υψηλότερα τα κέρδη του ομίλου εκτιμώντας τα στα 313 εκατ. ευρώ για την χρήση του 2033 (ποσοστό μεταβολής +47%).

Αυτό πρακτικά, μετά και την εκτίμηση της UBS, φέρνει την Εθνική υψηλότερα των 20 ευρώ. Εάν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, τότε κατά πάσα πιθανότητα η μετοχή θα κλίνει να συναντήσει την προ ενός έτους τιμή των 22 ευρώ.

Προσβλέπει δηλαδή η αγορά σε μια αντίδραση της τάξης του 10-15% για τον τραπεζικό δείκτη μέσα στον Αύγουστο. Να σημειωθεί επίσης ότι στα υψηλά έτους κυμαίνονται οι τιμές του Αλουμινίου, με το τρέχον επίπεδο να είναι το υψηλότερο τις τριετίας.

Αυτή η εξέλιξη ”δείχνει” ζήτηση άρα ανάκαμψη για ένα κομμάτι της βιομηχανίας. Προς αυτή την κατεύθυνση επισημαίνει και ο φειδωλός Άγγελος Πλακόπιτας (στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας ”ΜΕΤΟΧΟΣ & Επενδύσεις”), που δηλώνει ”bullish για τις ΗΠΑ κάτι που θα επηρεάσει και την Ευρώπη αντίστοιχα”.

Μια σειρά μετοχών όμως προτείνονται επίσης σε υψηλότερες τιμές. Κυρίως Άκτωρ, Τιτάν, Intralot, προτείνει η Εθνική Χρηματιστηριακή. Η HSBC την Intracom με τιμή στόχο τα 8,14 ευρώ. Η Marfin προτείνει Ελληνική Τεχνοδομική, Folli-Follie, Γερμανός, Μαϊλλης, Hyatt, Δέλτα Συμμετοχών.

Στα 335 εκατ. ευρώ εκτιμά συνολικά τα έσοδα της Τέρνα η Kappa ενώ για τον ΟΠΑΠ δίνεται τιμή στόχο νέο υψηλό πάνω από τα 11 ευρώ. Αυξημένα κατά 29,8% τα κέρδη των ΚΑΕ στο εξάμηνο. Σταθερά ανοδική φορά για Cosmote, ΟΤΕ, επιθετική η ΕΧΑΕ, με κέρδη ο Μυτιληναίος, όπως και ένα πλήθος μετοχών. Όλα αυτά, και ακόμη περισσότερα, μας καθιστούν αισιόδοξους για τον τρέχοντα μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v