Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Η οικονομική πολιτική και ο προϋπολογισμός του 2004, τα κέρδη πρώτου εξαμήνου των Τραπεζών και πως αποτελούν ”εφαλτήριο ανόδου” για τη Σοφοκλέους, ο νέος αναπτυξιακός νόμος για τις επενδύσεις είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Η οικονομική πολιτική και ο προϋπολογισμός του 2004, τα κέρδη πρώτου εξαμήνου των Τραπεζών και πως αποτελούν ”εφαλτήριο ανόδου” για τη Σοφοκλέους, ο νέος αναπτυξιακός νόμος για τις επενδύσεις είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Προϋπολογισμός: Προσδιορίστηκαν τα βασικά οικονομικά μεγέθη για το 2004 επί τη βάσει των οποίων θα καταρτιστούν η οικονομική πολιτική και ο προϋπολογισμός του 2004 όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Αναπτυξιακό: Παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις όσον αφορά στη σύνδεση του ποσού της επιχορήγησης με τον αριθμό των θέσεων απασχόλησης θα προβλέπεται στο νέο αναπτυξιακό νόμο για τις επενδύσεις πάνω από 30 εκατ. ευρώ με στόχο τη δημιουργία και την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Εφαλτήριο ανόδου για τη Σοφοκλέους φέρονται να είναι τα κέρδη των τραπεζών, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως μετά τα καλά αποτελέσματα της Εθνικής και της Εμπορικής τη σκυτάλη παίρνουν, εντός της εβδομάδας, η Alpha Bank και η Eurobank, ενώ αναζωπυρώνονται τα σενάρια για αναδιάρθρωση του κρατικού χαρτοφυλακίου στις τράπεζες.

Η Ναυτεμπορική αναφέρει πως τώρα και οι επαγγελματίες βλέπουν θετικά τη Σοφοκλέους, ενώ επισημαίνει πως το ελληνικό χρηματιστήριο έχοντας κερδίσει πάνω από 23,5% στο επτάμηνο του 2003 και έχοντας δώσει πολλαπλάσια κέρδη στις επιμέρους μετοχές δείχνει να προσελκύει όχι μόνο τους χαμένους ”οπαδούς” του.

Spread: Μια στις τρεις μετοχές προβιβάζεται από τη β’ κατηγορία στην α’ κατηγορία όπως σημειώνει η Ημερησία, η οποία προσθέτει πως μόνο 73 μετοχές έχουν spread πάνω από το όριο 2,09 μεταξύ τιμής αγορά και πώλησης.

ΚΠΣ: Σε δημοσιονομικό πρόβλημα φαίνεται πως εξελίσσεται η βελτίωση του ρυθμού απορρόφησης των πόρων του Γ’ ΚΠΣ σε συνδυασμό με τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στην εισροή από την Ε.Ε. των ”υπόλοιπων” πόρων του Β’ ΚΠΣ, όπως τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Κρατικά Ταμεία: Επιπλέον έσοδα ύψους 5,8 δισ. ευρώ προέκυψαν από το φορολογικό ”σαφάρι” αναφέρει η Ημερησία.

Πετρέλαιο: Σε ύψος – ρεκόρ επτά εβδομάδων είναι οι τιμές του πετρελαίου σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο όπως τονίζει η Ημερησία, η οποία προσθέτει πως η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη βρέθηκε στα 32,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ ως αιτία της εκτίναξης των τιμών φέρεται να είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγωγό βενζίνης στο Ιράκ.

Ναυτιλία: Για επένδυση ύψους 500 εκατ. δολαρίων για τάνκερ από τον όμιλο Ρέστη κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η πρώτη συμφωνία ύψους 80 εκατ. δολαρίων αφορά σε ναυπηγεία της Κίνας για την κατασκευή τεσσάρων πλοίων ξηρού φορτίου.

Ασφαλιστικές: Στο ”κόκκινο” βρίσκονται 25 ασφαλιστικές ενώ έως το τέλος Αυγούστου αναμένονται τα μέτρα για τη βελτίωση των αποθεματικών τους, όπως αναφέρει η Ημερησία.

ΕΛ.ΤΑ: Τον Σεπτέμβριο θα ληφθεί η κρίσιμη απόφαση για τα ΕΛ.ΤΑ. σύμφωνα με την Ημερησία, για τα οποία όπως δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος η συμμαχία με μεγάλο οίκο του εξωτερικού φέρεται να είναι μονόδρομος.

Yukos: Το 25% της Yukos διεκδικεί ξαφνικά η Chevron Texaco σημειώνει η Ημερησία, ενώ προσθέτει πως η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρία τετραπλασίασε τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο του έτους και επιχειρεί να διεισδύσει στη ρωσική αγορά πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v