Με τα... μεσαία προς τις 2.188 μονάδες

Ενισχύεται και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον σε συγκεκριμένους τίτλους της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση η σταθερότητα των blue chips, ενώ το νέο εύρος διακύμανσης διαμορφώνεται μεταξύ 2.175-2.188 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τους δείκτες μετοχών εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να σημειώνουν κέρδη περίπου 1,5% και τις τράπεζες στο +0,4%, καταγράφονται οι πρώτες θετικές ενδείξεις.

Σε νέα υψηλή τιμή (2.180 μονάδες και πλέον) ο Γενικός Δείκτης με καλές για την εποχή συναλλαγές (28 εκατ. ευρώ), επιβεβαιώνονται όλες οι εκτιμήσεις. Και λελογισμένη χρήση χρηματοδότησης ”αγορών” γίνεται και επιμέρους κλάδοι δείχνουν να αφυπνίζονται, αλλά το κυριότερο, αρκετές μετοχές διαμορφώνουν ή ενισχύουν την ανοδική τους τάση.

Καταρχήν οι κλάδοι όπου φαίνεται ότι επιχειρείται μόχλευση είναι οι ασφαλιστικός και ξενοδοχείων. Στο μεν πρώτο, σημειώνεται αντίδραση των Εθνικής Ασφαλιστικής (προς τα 8 ευρώ), αλλά και των Αγράς και Φοίνιξ.

Στον ξενοδοχειακό κλάδο η ΙΟΝΑ (λόγω Hilton) κερδίζει και σήμερα τις εντυπώσεις, ενώ ο Αστέρας υπερβαίνει τα 10 ευρώ (10,06 ευρώ). Αρκετές οι φήμες που κυκλοφορούν και για τους δύο κλάδους, βάσιμες στην πλειονότητά τους, είτε αφορούν στην ΕΕΓΑ, είτε στο υπαρκτό ενδιαφέρον ξένου στρατηγικού επενυτή για τον Αστέρα.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μετοχές που δικαιολογείται αντίδραση, για παράδειγμα Ελληνική Τεχνοδομική, Τιτάν, Αλουμίνιο της Ελλάδος, υπάρχει αγοραστική ανταπόκριση.

Ο Τιτάν κατοχυρώνει τα 34,4 ευρώ, η Ελληνική Τεχνοδομική κινείται προς τα 5,4 ευρώ, και προς τα 18,7 ευρώ το Αλουμίνιο της Ελλάδος. Όμως μετοχές εταιριών όπως ΕΧΑΕ (το απόλυτο χαρτί), Lavifarm, Τηλέτυπος, Μαϊλλης, Μυτιληναίος, Intracom, Fintexport, Νότος, Χαλκόρ, Λιβάνης, Καθημερινή, ΟΛΘ, διαμορφώνουν ή ενισχύουν την ανοδική τους φορά.

Οι περιπτώσεις βέβαια είναι ενδεικτικές ενός κλίματος που ενισχύεται στη Σοφοκλέους και μπορεί να φορά την Alcatel, Έμφασις, Δέλτα Συμμετοχών, αλλά και τις Άστρα, Axon, Imperio, Ζήνων και αρκετών ακόμη τίτλων.

Σημ: Να σημειωθεί ότι από την αρχή της συνεδρίασης, η μετοχή σηματωρός της συσχέτισης αγοράς μετοχών-αγοράς παραγώγων, η Βιοχάλκο κινείται σε θετικό έδαφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v