Εξοικειώνεται με τις 2.100 η αγορά

Αποτυπώνεται πλήρως τόσο στο Γενικό Δείκτη όσο και στον FT 20 η διάθεση ανόδου, καθώς η έντονα ανοδική κίνηση των Alpha Bank (4,3%) Intracom (3,4%) και Εθνική (2,5%), εξασφαλίζει την σταθεροποίηση της Σοφοκλέους πάνω από το επίπεδο των 2.125 μονάδων.

Αποτυπώνεται πλήρως σε επίπεδο γενικού δείκτη και FTSE 20 η διάθεση ανόδου, καθώς η έντονα ανοδική κίνηση πρωτίστως των Alpha Bank (4,3%) Intracom (3,4%) και Εθνική (2,5%), εξασφαλίζει την σταθεροποίηση του Γενικού δείκτη πάνω από το επίπεδο των 2.125 μονάδων, όπου και πλέον συσσωρεύει.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην έλλειψη πλήρους αφομοίωσης της τάσης στο εύρος της αγοράς, αφού ναι μεν η σχέση ανοδικών προς πτωτικών μετοχών είναι απόλυτα ικανοποιητική, στον ίδιο βαθμό όμως με εξαίρεση την Interfish, η οποία ντεμπουτάρει με κέρδη μεγαλύτερα του 30%, γενικώς αποφεύγονται οι εξάρσεις.

Μείζονος σημασίας είναι η κίνηση στην αγορά παραγώγων, όπου η εμφάνιση ισχυρού αγοραστικού ενδιαφέροντος τα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE 20, από μέρους ισχυρής τραπεζικής ΑΧΕ, διαμορφώνει τάση και προδιαθέτει σε περαιτέρω άνοδο της υποκείμενης αγοράς, επιβεβαιώνοντας την υφιστάμενη τιμολόγηση με premium των ΣΜΕ σε επιμέρους μετοχές.

Το μόνο σημείο που δεν ικανοποιεί προς το παρόν είναι η συγκριτική επιβράδυνση στο ρυθμό της εναλλακτικής δραστηριότητας μετά το πρώτο ημίωρο των συναλλαγών, εξέλιξη που ναι μεν υποβοηθά τη συσσώρευση του δείκτη, αποτελεί όμως συνάμα προϊόν της συγκριτικής απουσίας πωλητών και λιγότερο ισχυρής επανεμφάνισης αγοραστών.

Τεχνικά, οι 2.100 μονάδες θα αποτελέσουν το σημείο αναφοράς, ενώ εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως ένα γύρισμα έως τις 2.110 μονάδες, θα ήταν επιθυμητό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v