Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Στα 8,1 ευρώ η τιμή-στόχος από HSBC

Στα 8,10 ευρώ τοποθετεί η HSBC την αναθεωρημένη προς τα πάνω τιμή-στόχο για τη μετοχή της Intracom σε ανάλυσή της (25/7/2003), διατηρώντας τη σύσταση ”διακράτηση”, όπου μεταξύ άλλων εκτιμά πως τα μεγέθη του ομίλου το πρώτο εξάμηνο θα παρουσιάσουν κάμψη.

Intracom: Στα 8,1 ευρώ η τιμή-στόχος από HSBC
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής–στόχου για την Intracom, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”διακράτηση” (hold), προχώρησε η HSBC σε ανάλυσή της με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2003.

Συγκεκριμένα, η HSBC θέτει νέα τιμή–στόχο για τη μετοχή της Intracom τα 8,10 ευρώ, από τα 7,48 ευρώ που ήταν η προηγούμενη τιμή–στόχος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανάλυση της HSBC, οι θετικές εξελίξεις στα νομικά θέματα που σχετίζονται με τον πρόεδρο της εταιρίας, κ. Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά και η επικείμενη πώληση της κατά 9,43% συμμετοχής της Intracom στη Vodafone Panafon αναμένεται να διατηρήσουν θερμό το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Επίσης, η HSBC προσθέτει πως τα οικονομικά μεγέθη του 2003 αναθεωρούνται προς τα κάτω, ύστερα από ανάλογη καθοδήγηση της διοίκησης της Intracom, και ως εκ τούτου τα κέρδη ανά μετοχή για το 2003 προβλέπεται να υποχωρήσουν κατά 16,3%, διαμορφούμενα στα 0,48 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της Intracom για το πρώτο εξάμηνο του 2003, σύμφωνα με την ανάλυση της HSBC, αναμένεται να παρουσιάσουν κάμψη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

Συγκεκριμένα, βάσει των εκτιμήσεων του τμήματος ανάλυσης της HSBC, ο ενοποιημένος τζίρος της Intracom στο πρώτο εξάμηνο προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 7,5% και να ανέλθει στα 324,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με 350,5 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου της παρελθούσας χρήσης.

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 2%, διαμορφούμενα στα 99,1 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 101,2 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2002, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας προβλέπεται να παρουσιάσουν κάμψη της τάξεως του 12,9% και να φτάσουν στα 45,3 εκατ. ευρώ, έναντι 52 εκατ. ευρώ πέρυσι, ως αποτέλεσμα υψηλότερων αποσβέσεων και χρηματοοικονομικών εξόδων.

Σε ό,τι αφορά τη μετοχική σύνθεση της Intracom, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της HSBC, ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κατέχει το 26,48% του μετοχικού κεφαλαίου της Intracom, ο κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης, α’ αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, ελέγχει το 14,48%, ενώ ποσοστό 59,04% του μετοχικού κεφαλαίου βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά.

Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά της μετοχής της Intracom, η HSBC αναφέρει πως έχει καταγράψει άνοδο 59,6% από τις αρχές του χρόνου (υπεραποδίδοντας της αγοράς κατά 34,4%), ενώ σημειώνεται πως η μετοχή διαπραγματεύεται 14,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v