Δοκιμή των 2.100 μονάδων ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Αισιόδοξες είναι σε γενικές γραμμές οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση, εκτιμώντας ότι είναι πιθανό να δοκιμαστεί για μία ακόμη φορά το σημείο αντίστασης των 2.100 μονάδων. Την υποαπόδοση του τίτλου της Folli Follie,έναντι του Δείκτη από την αρχή του έτους επισημαίνει η Marfin.

Δοκιμή των 2.100 μονάδων ”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται σήμερα για την αγορά: Στο πρωινό της report η Marfin Hellenic εξακολουθεί να εκτιμά ότι η πιθανότητα καθοδικής κίνησης για τον Γενικό Δείκτη είναι περιορισμένη. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, η χρηματιστηριακή πιστεύει ότι θα βρεθεί η μετοχή των Folli Follie, η οποία έχει από την αρχή του χρόνου υποαποδόσει έναντι του Δείκτη κατά 24,4%.

Η EFG Eurobank Securities εκτιμά ότι, αν και ενδεχόμενη αδυναμία των διεθνών αγορών είναι πιθανόν να επηρεάσει την αγορά, είναι πιθανό να ανακύψει θετική επενδυτική διάθεση, προκαλώντας τη ”δοκιμή”, από τον Δείκτη, των 2.100 μονάδων.

Η κρισιμότητα της διάσπασης των 2.100 μονάδων και η εκ νέου φημολογία για μεταβίβαση επιπλέον 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής στην Credit Agricole, αναφέρει η Fortius Finance στο πρωινό της report, πιστεύεται ότι θα οδηγήσουν τον Γ.Δ. σε θετικές περιοχές, με τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Τι έγινε χθες: Οπως επισημαίνει η Marfin Hellenic, τόσο η ΕΥΔΑΠ (λόγω της κυβερνητικής ανακοίνωσης περί πώλησης ποσοστού της) όσο και η Alpha Bank σημείωσαν εντυπωσιακά κέρδη και συντέλεσαν στην άνοδο της αγοράς.

Στο πρωταγωνιστικό ρόλο των τραπεζών για την ελληνική αγορά αναφέρεται η Fortius Finance, ενώ σχολιάζει την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, τα οποία, αν και κινήθηκαν σε θετικό έδαφος στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, έκλεισαν με απώλειες μετά τα αρνητικά macro από τις ΗΠΑ.

Επιχειρηματικά νέα: Στο report της, η Marfin αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης των ΚΑΕ περί κερδών προ φόρων, στο σύνολο του έτους, 48-50 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι οι δικές της προβλέψεις είναι ελαφρά ανώτερες (53 εκατ. ευρώ).

Εξάλλου, η Marfin αναφέρεται στην έκτακτη γενική συνέλευση της Γερμανός, κατά την οποία εκτιμάται ότι θα αποφασιστεί η λήψη ομολογιακού δανείου ύψους 140 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η απόκτηση μεριδίου στα ΚΑΕ.

Τέλος, αναφορά γίνεται στα λεπτομερή αποτελέσματα που ανακοινώνει σήμερα για το πρώτο της εξάμηνο η Stet Hellas, η οποία αναμένεται να εμφανίσει κέρδη προ φόρων στα 70,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 43 εκατ. ευρώ.



Από τη μεριά της η Eurobank αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις των Ελληνικών Πετρελαίων με την κυβέρνηση των Σκοπίων σχετικά με αρκετά θέματα που αφορούν την ΟΚΤΑ. Η αποσαφήνιση της όλης κατάστασης θα είναι θετική για τα ΕΛ.ΠΕ., καταλήγει η χρηματιστηριακή.

Εξάλλου, η Fortius Finance αναφέρεται στα αποτελέσματα εξαμήνου της Euroline, επισημαίνοντας ότι οι ακαθάριστες ζημίες χαρτοφυλακίου διαμορφώθηκαν σε 1,58 εκατ. ευρώ, έναντι εσόδων ύψους 770.000 ευρώ πέρσι.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v