Περιφερειακή... εξαέρωση στη Σοφοκλέους!

Τάσεις εξαέρωσης -παρά τη διαφορετική εικόνα στην έναρξη της συνεδρίασης - καταγράφονται στην περιφέρεια της Σοφοκλέους με την αναλογία πτωτικών προς ανοδικές να διαμορφώνεται στο 3,5 προς 1 υπέρ των πρώτων. Στο ρελαντί τα ”βαριά χαρτιά” λόγω ΟΤΕ - Alpha Bank, αλλά και των κερδών στις ευρωαγορές.

Αντί να ακολουθεί κατά πόδας την κίνηση προς το ενδοσυνεδριακό υψηλό ημέρας των διεθνών αγορών, η Σοφοκλέους καταγράφει άνοδο με δικούς της ρυθμούς.

Στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό ημέρας διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης εμφανίζοντας κέρδη που δεν ξεπερνούν προς το παρόν τη μισή ποσοστιαία μονάδα.

Σαφώς χειρότερη η εικόνα στην ευρύτερη αγορά, με τις πτωτικές μετοχές να υπερτερούν των ανοδικών, ενώ άκρως εμφανής είναι η έλλειψη περιφερειακών δυνάμεων, αφού μόλις δέκα μετοχές καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 5%, την ίδια στιγμή που δεκαπέντε υποχωρούν σε αυτό το ποσοστό.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει επίσης στη συνεχιζόμενη σχετική συρρίκνωση των ρυθμών συναλλακτικής δραστηριότητας, αφού εκ των 105 εκατ. ευρώ του τζίρου, τα 32 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές με κυριότερο αυτό ύψους 8,61 εκατ. τεμαχίων της Ασπίς Τράπεζας.

Τέλος, όσον αφορά την αγορά παραγώγων παρατηρούμε μια αξιοσημείωτη απροθυμία ενίσχυσης των short θέσεων, εξέλιξη που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο γενικός δείκτης είναι εξαιρετικά πιθανό να συνεχίσει τη συσσώρευσή του στο εύρος 2050-2.100 εν αναμονή- ή ακόμη καλύτερα σε αναζήτηση- του follow through buying.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v