Ζητείται... αυτονόμηση για τη Σοφοκλέους

Δεν έχει λόγους να ακολουθήσει τη διόρθωση των ευρωπαϊκών αγορών η Σοφοκλέους. Η συσσώρευση (κατά άλλους ”τεχνητή κόπωση”) συνεχίζεται, με εμφανή την προσπάθεια και να ”κρατηθεί” ο δείκτης, αλλά και να υπάρξει αποθέρμανση που προκλήθηκε από ”ακραίες κινήσεις” στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αντανακλαστική η διόρθωση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά την χθεσινή σημαντική τους άνοδο. Πρώιμη όμως όπως αποδείχτηκε, γιατί τους πρόλαβε... αρνητικά η Νέα Υόρκη.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Σοφοκλέους, που ενισχύθηκε μόλις κατά 0,14% χθες, δεν έχει λόγο να ακολουθήσει ούτε το Παρίσι ούτε τη Φρανκφούρτη. Θα παραμείνουμε (;) εντός εκτός και επί των 2.068-2.090 μονάδων σήμερα, μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας.

Χθες παρατηρήθηκε για άλλη μια φορά η εμφανής, μέσω ΔΕΗ, προσπάθεια να μην... ”χαλάσει” η τάση του FTSE 20, να μην αναστραφεί η φορά της αγοράς, που παραμένει ανοδική. Βέβαια, όλη αυτή η... κόπωση που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν ότι παρουσιάζει η αγορά- περισσότερο για συσσώρευση μας μοιάζει- στοχεύει και στην αποθέρμανση όλων εκείνων των ακραίων κινήσεων στην περιφέρεια.

Το μήνυμα που σταδιακά περνάει στην αγορά είναι πως η επόμενη αντίδραση στις 2.200 μονάδες θα γίνει μεν αλλά με τους όρους των ισχυρών και όχι των επενδυτικών σχημάτων. Με μετοχές εταιριών του FTSE 20 και του 40άρη, επιλεγμένες από τον MΚ 80 αλλά όχι την περιφέρεια.

Για αυτό θεωρούμε μετοχές σηματωρούς για σήμερα, πέραν της Εθνικής, της ΔΕΗ, Alpha, και ΟΤΕ. Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ανάλογη τάση περιμένουμε από τις μετοχές των Άκτωρ, Φουρλής, Ετέμ, Σαράντης, Τεγόπουλος, Νίκας, ΕΤΒΑ Leasing, Γενική Τράπεζα, Intertech, Διεκάτ, και Εθνικής Ασφαλιστικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v