Αναμονή για Εθνική, άνοδος για ΟΤΕ

Πραγματοποιήθηκε η διόρθωση προς τις 2.060 μονάδες, χωρίς όμως να απειληθεί η ”στήριξη”. Αποθερμαίνει η Εθνική το ”παιχνίδι” που επιχειρείται να στηθεί στη μετοχή της, ενώ ανεβάζει στροφές ο ΟΤΕ. Μεταξύ 2.068- 2.080 μονάδων το μέχρι στιγμής εύρος διακύμανσης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Νωχελική, αλλά σταθερά υψηλότερα των 2.060 μονάδων κινείται η αγορά αναμένοντας τα αποτελέσματα της Εθνικής.

Συγκρατημένοι οι ”παίκτες” στη μετοχή της Τράπεζας που κινείται γύρω από τα 17,6 ευρώ με σχετικά χαμηλές συναλλαγές.

Αυτό πρακτικά είναι θετικό γιατί επιβεβαιώνει την απουσία βραχυπρόθεσμων κινήσεων γύρω από τη συγκεκριμένη τραπεζική μετοχή.

Άλλωστε, ο ίδιος όμιλος, χθες, σε κάποιο βαθμό συνέβαλε στην αποθέρμανση ενός παιχνιδιού που πήγε να στηθεί με αφορμή τα αποτελέσματα της Εθνικής, στην ”πλάτη” της μετοχής.

Η μετοχή της Alpha κινείται γύρω από τα 16,6 ευρώ, ενώ ανάλογη είναι και η συμπεριφορά της Eurobank. Είναι εμφανής λοιπόν η προσπάθεια συντήρησης στον τραπεζικό κλάδο.

Αντιδρά όμως η Γενική Αποθηκών, ο ΔΟΛ στα 6,6 ευρώ, ο Τεγόπουλος που περνά και πάλι τα 3 ευρώ και ο Τηλέτυπος.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ στα 10 ευρώ, ενώ οριακά χαμηλότερα των 100 ευρώ υποχωρεί η Ελλάδος, που μαζεύεται μεθοδικότατα.

Όμως, ενισχύεται η μετοχή του ΟΤΕ προς τα 10,6 ευρώ και κερδίζουν έδαφος τα Ελληνικά Χρηματιστήρια, οι Ιντραλότ και Ιντρακάτ, η Γενική Τράπεζα (με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές).

Με κέρδη, γύρω στις 11:45, οπότε και επιχειρήθηκε η επαναφορά της αγοράς σε θετικό έδαφος (2.077 μονάδες), ενισχύονταν σταθερά οι μετοχές των Ναυπάκτου, Ξυλεμπορίας, Frigoglass, Έμφασις, Μουριάδης, ΣΑΝΥΟ αλλά και Κλωνατέξ, Spider, ΑΕΓΕΚ, Ακτωρ, Τσουκαρίδης.

Περίπου την ίδια ώρα, μετά της 11:45 ενισχύθηκε σταδιακά και η θέση της Vodafone- Panafon, ενώ μετοχές με θετική φορά όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει στην Promota, Επιχειρήσεις Αττικής η τάση ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v