Ήξεις- αφήξεις οι εκτιμήσεις για Εθνική

Αντικρουόμενες οι εκτιμήσεις- αναλύσεις αναλυτών για τα αποτελέσματα της Εθνικής, μηδενίζουν τα αρχικά κέρδη του τίτλου και περιορίζουν τα κέρδη του Δείκτη. Εύλογο το ενδιαφέρον για τη συμπεριφορά της αγοράς το τελευταίο ημίωρο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με Alpha και ΟΤΕ ”συντηρείται” μεταξύ 2.090- 2.098 μονάδων ο δείκτης.

Η αγορά πιέζεται την τελευταία ώρα με αφορμή τη σταδιακή υποχώρηση της μετοχής της Εθνικής προς τα 17,8 ευρώ.

Οι συναλλαγές στα 123 εκατ. ευρώ (14:20) φανερώνουν μια μικρή διστακτικότητα που σημειώνεται μετά τις 13:30. Εικόνα που αποδίδεται και από το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών με τις δεύτερες να πλησιάζουν τις 100.

Αλλά και από τις ανοδικές μετοχές σε αρκετές περιπτώσεις, είτε έχει περιοριστεί η αρχική ορμή, είτε έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό οι αρχικά μεγαλύτερες αποδόσεις.

Για το λόγο αυτό αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση μετά τις 15:30 όπου και θα φανούν οι διαθέσεις, τόσο των πραγματικών αγοραστών όσο και εκείνων ποιου πίεσαν κυρίως μέσω της Εθνικής την αγορά προς τις 2.090 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τον Όμιλο της Εθνικής είναι απολύτως βέβαιο πως πέραν των οποίων κινήσεων και αναλύσεων έχουν δει πρόσφατα- τελευταία το φως της δημοσιότητας ουδεμία επίσημη ή ανεπίσημη διαρροή υπάρχει από την πλευρά της τράπεζας.

Απλά την τελευταία ώρα εκτιμήσεις αναλυτών εμφανίζονται αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους, εξέλιξη που δικαιολογεί και την επιφυλακτικότητα αυτής της ώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v