Επιφυλακτικότητα εν όψει Εθνικής εκτιμούν οι ΑΧΕ

Τάσεις συσσώρευσης και επιφυλακτική συμπεριφορά αναμένουν για τη σημερινή συνεδρίαση οι χρηματιστηριακές, καθώς εκτιμούν ότι η αγορά θα περιμένει σαφή τάση από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας.

Επιφυλακτικότητα εν όψει Εθνικής εκτιμούν οι ΑΧΕ
Την παραμονή των τραπεζών στο προσκήνιο εκτιμά για σήμερα η Marfin Hellenic, με τις 2.100 μονάδες να αποτελούν σημαντική αντίσταση για τον Γενικό Δείκτη.

Το report αναφέρεται στους νέους συνδρομητές της Panafon Vodafone και χαρακτηρίζει την κατά 248 χιλ. αύξησή τους ”υπεράνω των προβλέψεων”. Για τη μετοχή διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του ΔΟΛ, η Marfin αναφέρεται στην κατά 500,1% αύξηση των προ φόρων κερδών της μητρικής εταιρίας (στα 4,2 εκατ. ευρώ), αναμένοντας στις επόμενες ημέρες την ανακοίνωση των ενοποιημένων στοιχείων.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται ακόμη στην ”επιβεβαίωση” από τον πρόεδρο του Alpha ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, αναζητώντας περιπτώσεις συμφωνίας.

Τη στάση αναμονής εκτιμά η EFG Eurobank Securities ότι θα διατηρήσουν οι επενδυτές εν όψει και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Εθνικής. Με δεδομένο ότι αυτά θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της συνεδρίασης, για σήμερα η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα επικρατήσουν τάσεις συσσώρευσης.

Σε ό,τι αφορά τον ΔΟΛ, η EFG εκτιμά ότι τα αποτελέσματα της μητρικής ξεπέρασαν τις προβλέψεις, ωστόσο επιφυλάσσεται να προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της πριν από την ανακοίνωση των ενοποιημένων στοιχείων.



Γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα θα κινηθεί ο Γ.Δ. στη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Fortius Finance, η οποία επίσης εκτιμά ότι η αγορά θα αναμένει τα αποτελέσματα της Εθνικής. Στην ελληνική αγορά, προσθέτει ωστόσο η Fortius, παρατηρείται μια επιφυλακτικότητα που έγκειται όχι στην ορθολογική αποτίμηση των εταιριών, αλλά σε μία ενδεχόμενη διόρθωση των ξένων χρηματιστηρίων.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v