Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης

Τα αυξημένα κέρδη του ΔΟΛ, τα κίνητρα του υπουργείου Εργασίας για την ημιαπασχόληση, τις συζητήσεις στο Μαξίμου για το Γ΄ ΚΠΣ, το ομολογιακό του ΟΤΕ, τη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία, τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της Εθνικής, σχολιάζουν στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες της Πέμπτης.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης
Τα κίνητρα του υπουργείου Εργασίας για την ημιαπασχόληση, αναφέρουν στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες της Πέμπτης.

Ημιαπασχόληση: Στον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στοχεύει το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση που ενέκρινε ο πρωθυπουργός, σχολιάζει το ”Κέρδος”, δέκα μέτρα για την αύξηση της απασχόλησης, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, στροφή στη μερική απασχόληση για την αύξηση της ανεργίας, αναφέρει στην πρώτη σελίδα η ”Καθημερινή”, από το κράτος τα ένσημα των νεοπροσλαμβανόμενων γυναικών, σχολιάζει η ”Ελευθεροτυπία”, πακέτο μέτρων για την αύξηση των προσλήψεων, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”το Βήμα”.

ΔΟΛ: Αυξημένα κατά 500% τα κέρδη του ΔΟΛ στο α΄ εξάμηνο, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα ”το Βήμα”, αύξηση κερδών κατά 500% επέτυχε ο ΔΟΛ το α΄ εξάμηνο 2003, αναφέρει η εφημερίδα ”τα Νέα”, στα 4,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ΔΟΛ το α΄ εξάμηνο 2003, συζητάμε για συνεργασία με το ΔΟΛ, δήλωσε ο κ. Κοντομηνάς, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία: Η Νέα Ολυμπιακή ξεκινάει με 1.850 εργαζόμενους, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας” για το θέμα, προ των πυλών η Νέα Ολυμπιακή, σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”, Παρασκευή η τροπολογία για τη Νέα Ολυμπιακή, σύμφωνα με την ”Εξπρές”, καθυστερημένος και ζημιογόνος ισολογισμός της Ο.Α. για το 2001, είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”.

Γ΄ ΚΠΣ: Για υπουργική αυταρέσκεια αναφορικά με το Γ΄ ΚΠΣ κάνει λόγο η ”Καθημερινή”, ανησυχία για καθυστερήσεις στο Γ΄ ΚΠΣ, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”τα Νέα” για το θέμα, ελπίδες από την κυβέρνηση για ταχύτερους ρυθμούς στο Γ΄ ΚΠΣ, αναφέρει η ”Εξπρές”, ερώτημα για το εάν χαμηλώνει ο πήχης απορροφητικότητας του Γ΄ ΚΠΣ, θέτει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, ενέργεια, ανταγωνιστικότητα, υγεία, οι ουραγοί του Γ΄ ΚΠΣ, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, προσδοκίες 5,2 δισ. ευρώ από το Γ΄ ΚΠΣ, σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”.

Εθνική Τράπεζα: Μήνυμα στην αγορά από την Εθνική Τράπεζα, αναφέρει στο πρωτοσέλιδο το ”Κέρδος”, η Εθνική σηκώνει την αυλαία των θετικών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με την ”Ναυτεμπορική”, με το βλέμμα στραμμένο στην Εθνική οι επενδυτές, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”.

ΟΤΕ: Για κάλυψη του ομολογιακού του ΟΤΕ κατά 2,8 φορές κάνει λόγο η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, αποδοκιμάζει ως μη ελκυστικό η γερμανική τράπεζα HVB το νέο ομολογιακό δάνειο ύψους 1,25 δισ. ευρώ που συνήψε ο ΟΤΕ, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v