”Ρήγας” η Εθνική, ”μπαλαντέρ” ο ΟΤΕ

Η Εθνική μπορεί να κάνει σήμερα τη διαφορά εάν διαψεύσει τους αναλυτές, που περιμένουν κέρδη 241- 248 εκατ. ευρώ. Μετοχή ”καταλύτης” όμως για τις επόμενες συνεδριάσεις, θα μπορούσε να αναδειχτεί ο ΟΤΕ...

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το... μονοπώλιο του ενδιαφέροντος φαίνεται να έχει σήμερα η Εθνική Τράπεζα. Αυτό γιατί εάν τα αποτελέσματα του ομίλου επιβεβαιώσουν την εκτίμηση της πλειονότητας των αναλυτών, η δίκαιη τιμή για τη μετοχή είναι τα 18 ευρώ.

Εάν όμως ο όμιλος επιφυλάξει κάποια θετική έκπληξη τότε θα πρέπει να θέτουμε τον πήχη λίγο ψηλότερα. Από ψυχολογικής πλευράς είναι σημαντικό το να δημιουργηθεί... θετική έκπληξη, καθώς θα προϊδεάζει για ανάλογα αποτελέσματα από τους υπόλοιπους τέσσερις ισχυρούς ομίλους.

Επειδή όμως οι εκτιμήσεις των αναλυτών διαμόρφωσαν ένα ιδιαίτερα ρευστό κλίμα χθες, γύρω από την τιμή της μετοχής, κάτι ανάλογο θα πρέπει να προσεχθεί εξίσου και σήμερα. Πέραν των τραπεζών όμως, που έχουν πραγματοποιήσει από τις αρχές του Απριλίου μια εντυπωσιακότατη επαναφορά, ο κλάδος που θα μπορούσε να εδραιώσει την τάση του Γενικού Δείκτη, είναι λόγω βαρύτητας, ο τηλεπικοινωνιακός.

Κατά την εκτίμηση των πηγών μας, η μετακύλιση των υποχρεώσεων του ΟΤΕ αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για τους ξένους, προκειμένου να επανακάμψει η μετοχή του Οργανισμού.

Κατά συνέπεια θεωρούμε τον ΟΤΕ μετοχή- καταλύτη των επόμενων συνεδριάσεων, και όχι τόσο τις τράπεζες. Τεχνικά στην περίπτωση που η αγορά υποχωρήσει προς τις 2.060 μονάδες, εκτιμάται ότι θα εμφανιστούν αγοραστές σε blue chips και επιλεγμένες μετοχές του MidCap 40.

Το ενδεχόμενο μιας μικρής ενδοσυνεδριακής διόρθωσης δεν μεταβάλλει τη φορά του δείκτη, που δοκιμάζει, χωρίς όμως να θέλει να καταγράψει νέο υψηλό έτους, τις 2.100.

Μετοχές σηματωροί για σήμερα, πέραν των Εθνικής, Alpha, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, θεωρούνται για διαφορετικούς λόγους οι Vodafone-Panafon, ΔΟΛ, Intertech, κ.α.

Σημείωση: Οι οποιεσδήποτε αναφορές μας τις τελευταίες δύο ημέρες για την Τράπεζα της Ελλάδος, αφορούν αποκλειστικά και μόνο στη μετοχή, και πάντα με καθαρά τεχνική προσέγγιση.

Μετά τις απώλειες των τελευταίων δύο συνεδριάσεων, περίπου 10%, και με βάση τη σύνθεση των όσων αγόραζαν χθες μέχρι τα χαμηλά των 102 ευρώ- πάντα τεχνικά- η επόμενη κίνηση της μετοχής είναι ανοδική και πάλι προς τα 120 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v