Τη ”στάση αναμονής” προτίμησε το ΧΑ

Πλήρως ασθενική η σημερινή κίνηση του Χ.Α. με την εγχώρια αγορά να ακολουθεί ανεξάρτητη πορεία έναντι των διεθνών, τις τράπεζες να διατηρούν μια ουδέτερη στάση και το γενικό δείκτη να κλείνει με οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,14%. ”Κλειδί” για αύριο η αντίδραση στα αποτελέσματα της Εθνικής.

Πλήρως ασθενική η σημερινή κίνηση του Χ.Α., καθώς για πρώτη φορά εδώ και περίπου 10 συνεδριάσεις ο γενικός δείκτης διέκοψε το θετικό βαθμό συσχέτισης που έχει με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Ευρώπης, καταφέρνοντας στο κλείσιμο να καταγράψει οριακά κέρδη 0,14% στις 2.079,57 μονάδες, την ίδια στιγμή που τα κέρδη στην Ευρώπη ξεπερνούν με σχετική ευκολία το 1%.

Επιπροσθέτως, για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση ο γενικός δείκτης δεν αντικατοπτρίζει τα τεκταινόμενα στην ευρύτερη αγορά, όπου οι πτωτικές μετοχές υπερκέρασαν τις ανοδικές κατά 25 με τις Τηλεπικοινωνίες να εξακολουθούν εμφανίζουν υψηλό volatility και τις Τράπεζες να εμφανίζουν σήμερα πλήρως ουδέτερη στάση.

Πρακτικά, ο γενικός δείκτης στηρίχθηκε σήμερα εκ νέου στη μετοχή της ΔΕΗ (2,1%), αλλά και εν μέρει στην ικανοποιητική κίνηση του ΟΤΕ, ο οποίος ναι μεν έκλεισε με οριακές απώλειες, σε καμία περίπτωση όμως δεν επιδόθηκε στην γνωστή κίνηση ”γιο-γιο” που είθισται να ακολουθεί σε συνεδριάσεις όπως η χθεσινή. Και η Εθνική με οριακά κέρδη 0,5% συνέβαλε στη σταθεροποίηση του δείκτη.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη σχετική συρρίκνωση του τζίρου στα 167,3 εκατ. ευρώ εξέλιξη που τεχνικά κρίνεται απόλυτα θετική, όπως άλλωστε και το γεγονός ότι ξαναδοκιμάστηκε επιτυχώς η ευρύτερη περιοχή στήριξης των 2.050 μονάδων.

Συμπερασματικά, και με την τάση στο ΧΠΑ να παραμένει ουδέτερη για πολλοστή συνεδρίαση δύο είναι οι βασικοί παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη όσον αφορά την προβλεπόμενη τάση για αύριο.

Αφενός η ανταπόκριση στα αποτελέσματα του εξαμήνου που μόλις ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα και αφετέρου το εάν και κατά πόσον η Σοφοκλέους θα ανταποκριθεί ετεροχρονισμένα στη σημερινή έντονα ανοδική κίνηση των ευρωαγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v