Σε ΔΕΗ και ΟΤΕ το βάρος της αγοράς

Με λίγες συναλλαγές και εμφανή τη διάθεση αποθέρμανσης υποχωρεί η αγορά προς τις 2.060 μονάδες. Σε φάση διόρθωσης ο τραπεζικός κλάδος, ενώ οι προσδοκίες μεταφέρονται σε ΔΕΗ και τηλεπικοινωνίες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τεχνικής μορφής και τεχνητού περιεχομένου η διόρθωση προς τις 2.060 μονάδες, καθώς οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 20 εκατ. ευρώ, η αγορά αφήνεται να υποχωρήσει και η περιφέρεια συνολικότερα αποθερμαίνεται συνολικότερα.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και οι παραλήπτες μάλλον ”υπακούουν” κατοχυρώνοντας ρευστότητα και κέρδη. Μετοχές εταιριών που είχαν αποκομίσει σημαντικότατα κέρδη τις τελευταίες ημέρες, υποχωρούν με σχετικά λίγες συναλλαγές, και αυτό αποτελεί, μέχρι στιγμής, ενθαρρυντική ένδειξη.

Από την άλλη πλευρά μετοχές εταιριών όπως οι Γερμανός, Πλαίσιο, Διεκάτ, που έχουν... υπόβαθρο, αντιστέκονται ή και καταγράφουν μικρά κέρδη. Οι τραπεζικές μετοχές των Alpha, Εμπορικής, Εθνικής, Eurobank, υποχωρούν σε ποσοστό μέχρι και 2% οδηγώντας τον τραπεζικό δείκτη χαμηλότερα και των 3.600 μονάδων.

Είναι προφανές πως η διόρθωση του κλάδου, μετά την εντυπωσιακή άνοδο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Αυτό δικαιολογεί, εν μέρει, και τη νέα υψηλή τιμή που καταγράφει σήμερα η ΔΕΗ, αλλά και τις προσπάθειες που επιχειρούνται να ”διαμορφωθεί” τάση στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Μεγάλες οι ευθύνες αλλά και οι προσδοκίες από τον ΟΤΕ, που θα πρέπει να δικαιώσει κάποια στιγμή, επιτέλους, όλους αυτούς που εδώ και ένα (και πλέον) χρόνο, παρακολουθούν την υποχώρηση του Οργανισμού.

Για την επόμενη ώρα θα πρέπει να κρατηθεί η ”στήριξη” των 2.060 μονάδων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ενδεχόμενη υποχώρηση χαμηλότερα αλλάζει την φορά της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v