ΑΧΕ: Αναμένουν ανοδο και ενδιαφέρον για τράπεζες

Ως θετική εκτιμούν οι χρηματιστηριακές για τη Σοφοκλέους την επίδραση των δημοσιευμάτων περί εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο, ενώ κατά τα άλλα περιμένουν ότι η ελληνική αγορά θα αναζητήσει κατεύθυνση από το εξωτερικό.

ΑΧΕ: Αναμένουν ανοδο και ενδιαφέρον για τράπεζες
Θετικό άνοιγμα αναμένει για σήμερα η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, ενώ όπως αναφέρει στο πρωινό της report, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί για μία ακόμη φορά ο τραπεζικός κλάδος, ύστερα από τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου, που έκαναν λόγο για επικείμενες συγχωνεύσεις στον τομέα.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η μετοχή του Τιτάνα θα βρεθεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού έχει σημειώσει υποαποδόσεις από την αρχή του έτους και έναντι του δείκτη της τάξης του 22%. Τώρα, ο τίτλος διαπραγματεύεται 11,1 φορές τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη ή σε discount 33,4% έναντι της αγοράς.

Σημαντική κρίνει τη δυνητική επιρροή των φημών για deals στον τραπεζικό κλάδο η EFG Eurobank Securities, αν και δεν κρύβει την άποψή της πως η τάση, για μία ακόμα συνεδρίαση, θα προέλθει από το εξωτερικό. Εξάλλου, αναφέρει η EFG Securities, όσο πλησιάζουμε το αποκορύφωμα των διακοπών, σταδιακά πρέπει να περιμένουμε πτώση του τζίρου των συναλλαγών.

Εξάλλου, η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ, στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 25 Ιουλίου, εκτιμά τη βραχυπρόθεσμη τάση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς ”ουδέτερη - πτωτική”. Η ίδια υπολογίζει το πρώτο σημείο αντίστασης στις 2.070 μονάδες και το δεύτερο στις 2.090-2.100 μονάδες. Αντίστοιχα, ως πρώτη στήριξη αναφέρει τις 2.038 μονάδες και ως δεύτερη τις 1.995-2.005 μονάδες.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v