”Τονώνουν” το ΧΑ τα κέρδη των ευρωαγορών

Ήπιων τόνων κινητικότητα παρατηρείται στη Σοφοκλέους, η οποία λαμβάνει ώθηση από τις ευρωαγορές. Σε ρυθμούς ρελαντί (και) ο τραπεζικός κλάδος, ενώ τις θετικές αφορμές ”εκμεταλλεύεται” η πλειονότητα των τίτλων που κινείται ανοδικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με ηπιότερο ρυθμό ακολουθεί την Ευρώπη η Σοφοκλέους. Δικαιολογημένα εν μέρει, καθώς είχε σημειώσει μικρότερες απώλειες από ό,τι τα διεθνή χρηματιστήρια στην τελευταία τους διόρθωση.

Προς τις 2.080 ο ΓΔ με αιχμή βεβαίως τις τράπεζες κυρίως την Alpha και δευτερευόντως την Εθνική. Είναι προφανές πως η αναμονή για ουσιαστικές ειδήσεις, με επίκεντρο το Ταμιευτήριο συντηρούν το κλίμα αναμονής στον κλάδο.

Θα πρέπει επίσης για μία ακόμη φορά να σημειωθεί- γιατί έχει τη σημασία του- ότι η Εθνική από πλευράς κεφαλαιοποίησης περνά και πάλι την Eurobank.

Εδώ θα ”παιχτεί” τον ερχόμενο μήνα, σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές, το επόμενο στοίχημα, καθώς και οι δύο (Εθνική - Eurobank) έχουν εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του νέου, ενιαίου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως αυτό θα προκύψει μετά την απορρόφηση ή συγχώνευση με άλλη τράπεζα (συγκριτικό πλεονέκτημα έχει μέχρι στιγμής η Αττικής).

Το ενθαρρυντικό για τη σημερινή συνεδρίαση είναι η περίπου αντίστροφη πορεία της αγοράς με αυτή της περασμένης Παρασκευής. Δηλαδή, μετά την αγελαία πτωτική πορεία των μετοχών ακολουθεί και πάλι συνολικότερη αντίδραση 220 τίτλων, ενώ μόλις 50 κινούνται χαμηλότερα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι και τα επενδυτικά σχήματα παραμένουν ενεργά, διαθέτοντας μάλιστα αυξημένη εμπορευσιμότητα, αλλά και η εφαρμογή του T+3 δεν φαίνεται να δημιουργεί- μέχρι τώρα- προβλήματα στην αγορά.

Ζητούμενο για την αγορά θα ήταν η προσέγγιση, με αφορμή την αντίδραση των διεθνών αγορών, και πάλι της προηγούμενης υψηλής τιμής των 2.109 μονάδων, ίσως αύριο- μεθαύριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v