Συσσώρευση για Γ.Δ., ”ξεκαθάρισμα” για περιφέρεια

Παραμένει ουσιαστικά σε διαδικασία συσσώρευσης ο δείκτης (μεταξύ 2.040- 2.110) τη στιγμή που συνεχίζεται η διόρθωση– και δικαιολογημένα- σε ένα ευρύ τμήμα της ακραίας περιφέρειας. Η αγορά χρειάζεται τώρα τον ΟΤΕ και ουσιαστικές –όχι κινήσεις εντυπωσιασμού- ενέργειες από το οικονομικό επιτελείο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συσσώρευση για το Δείκτη, διόρθωση για την περιφέρεια. Η σταθεροποίηση δεικτοβαρών μετοχών σε συγκεκριμένο εύρος διακύμανσης, κρατά το δείκτη υψηλότερα των 2.040 μονάδων και στο εύρος που τον οδηγεί προς τις 2.110 μονάδες.

Στην πλειονότητά τους όμως, μετοχές εταιριών χαμηλής και ακραίας κεφαλαιοποίησης συνεχίζουν (και λόγω του T+3) την υποχώρηση τους.

Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι η αγορά χάνει την ανοδική της τάση, αν και εδώ και μέρες υποστηρίζουμε πως θα χρειαστεί για τη συνέχεια ουσιαστική κίνηση από το οικονομικό επιτελείο και όχι... αλχημείες.

Το ενθαρρυντικό είναι πως σε δύσκολες συνεδριάσεις όπως οι τελευταίες δύο, ΔΕΗ και ΟΤΕ δείχνουν να έχουν τις δυνάμεις να κρατήσουν το δείκτη. Η χθεσινή συμπεριφορά του ΟΤΕ δικαιώνει όσους επιμένουν, ότι η μετοχή του Οργανισμού ”χρωστά” μια κίνηση προς τα 11,5 ευρώ. Κρατά όμως και η Εθνική, που για κάτι από λιγότερο 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται πλέον στη δεύτερη– από πλευράς κεφαλαιοποίηση- θέση.

Είναι ξεκάθαρο πως η άνοδος θα έρθει, όταν θα έρθει, με αφορμή τις τράπεζες και πάλι. Μέχρι τότε, θα πρέπει να κλείσει όλος ο ”αέρας” να διορθώσει και άλλο η ακραία περιφέρεια, να αναδειχθούν μετοχές υγιέστερων επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Auto Hellas, που χθες κατέγραψε νέα υψηλή τιμή 52 εβδομάδων. Πολλές μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας, όπως τα ΚΑΕ, Γερμανός, ΕΧΑΕ, Kleeman, Folli-Follie, και πολλών ακόμη χρωστούν ”κίνηση”.

Μετοχές σηματωροί για σήμερα πέραν των Εθνικής, ΟΤΕ και Eurobank, θεωρούνται ο ΟΠΑΠ, Lantec (λόγω της συγχώνευσης με τη Lannet), Πλαίσιο, Infoquest, Alsinco, αλλά και Intracom, που εμφανίζεται όλο και δυνατότερη τελευταία.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v