Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τρίτης

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης και ειδικότερα η εύρεση στρατηγικού εταίρου για την ΕΥΔΑΠ, η διατίμηση στα καύσιμα, οι ενδείξεις για ανάκαμψη στη Γερμανία, αλλά και η εικόνα στη Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που επισημαίνει ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τρίτης
Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης και ειδικότερα η εύρεση στρατηγικού εταίρου για την ΕΥΔΑΠ, η διατίμηση στα καύσιμα, οι ενδείξεις για ανάκαμψη στη Γερμανία, αλλά και η εικόνα στη Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που επισημαίνει ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Αποκρατικοποιήσεις: Για νερό στον μύλο των αποκρατικοποιήσεων μέσω της ΕΥΔΑΠ κάνει λόγο το Βήμα, το οποίο προσθέτει πως επόμενη κίνηση είναι η συγχώνευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Τράπεζα Αττικής, ενώ επιβεβαιώνεται αποκάλυψη της εφημερίδας για την Εθνική Τράπεζα.

Η Ναυτεμπορική τονίζει πως διευρύνεται το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, ενώ η Καθημερινή σημειώνει πως αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για το 20,3% της ΕΥΔΑΠ, με Άκτωρ και άλλους κατασκευαστικούς ομίλους να είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικητών.

Σύμφωνα με τα Νέα ο στρατηγικός εταίρος για την ΕΥΔΑΠ θα αναζητηθεί μεταξύ ξένων ομοειδών εταιριών, ενώ το Κέρδος κάνει λόγο για απίθανα σενάρια για τις εξελίξεις στις τράπεζες, αλλά και για ασαφείς δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη. Στις δηλώσεις του κ. Χριστοδουλάκη αναφέρεται και η Ημερησία σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε πως στόχος είναι η μείωση της κρατικής συμμετοχής στην Εθνική, ενώ αυτοτελής κρίνεται η πορεία ιδιωτικοποίησης της Γενικής.

Σοφοκλέους: Ενδείξεις κόπωσης δείχνει η Σοφοκλέους, παρά την άνοδο στις ξένες αγορές, όπως αναφέρει το Βήμα. Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική το Χ.Α. ξεκινά εκστρατεία προσέλκυσης μεγάλων μη εισηγμένων επιχειρήσεων, ελληνικών αλλά και θυγατρικών ξένων ομίλων με στόχο την άμεση αναθέρμανση της αγοράς και τη μακροπρόθεσμη ενίσχυσή της. Σύμφωνα με το Κέρδος, από τις 1.460 μονάδες μέχρι τις 2.061 μονάδες χθες, σχεδόν όλο το ταμπλό μοίρασε κέρδη στους επανακάμψαντες, ενώ συμπληρώνει πως κάποιες μετοχές υπερέβαλαν εαυτόν και ενίοτε χωρίς λόγο.

Επενδύσεις: Συντηρητικές είναι οι επιλογές των επενδυτών στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημειώνει το Βήμα.

Ευρώπη: Ενισχύονται οι προσδοκίες για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά τη νέα βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, ενώ αντίθετα, όπως επισημαίνει το Βήμα οι εκτιμήσεις για τη Γαλλία εξακολουθούν να παραμένουν αρνητικές.

Καύσιμα: Διαφορές μέχρι και 54,50 δρχ. το λίτρο της αμόλυβδης βενζίνης μεταξύ των τιμών στα αστικά κέντρα και σε πρατήρια της περιφέρειας διαπιστώθηκαν από τις τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης το προηγούμενο διάστημα, όπως αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία. Σύμφωνα με την Ημερησία εάν δεν πέσουν οι τιμές θα επέλθει διατίμηση καυσίμων.

ICAP: Ιδρύθηκαν 22.852 επιχειρήσεις σε μια πενταετία, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με έρευνα της ICAP.

Ανεργία: Ξεκινούν τελικώς τα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης 8.000 ανέργων στα μεγάλα τεχνικά έργα, αναφέρει το Βήμα.

Επιχειρήσεις: Για ”χαρμόσυνο μήνυμα” από τις πρώτες εξαμηνιαίες καταστάσεις των εισηγμένων που δημοσιεύθηκαν κάνει λόγο η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με την οποία οι καταστάσεις δείχνουν σαφή άνοδο της κερδοφορίας σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2003 και με το πρώτο εξάμηνο του 2002.

Δάνεια: Επιβράδυνση σημείωσαν τον Ιούνιο τόσο η αύξηση της προσφοράς χρήματος, όσο και η πιστωτική επέκταση στη ζώνη του ευρώ, καταδεικνύοντας ότι οι επενδυτές αρχίζουν να ξεπερνούν τον φόβο της διακινδύνευσης, ενώ οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να αποφεύγουν τα νέα δάνεια, αναφέρει η Καθημερινή.

ΜΜΕ: Συνολικά 261 επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χρηματοδοτούνται με 21,1 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Λαϊκές Αγορές: Με πωλητές των λαϊκών αγορών που κατέληξαν στον εισαγγελέα, αλλά και με τα φυτοφάρμακα που βρέθηκαν σε οπωροκηπευτικά ασχολούνται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Πληροφορική: Μόνο σε 10 από τις 32 εισηγμένες εταιρίες πληροφορικής οι τράπεζες είναι μέτοχοι όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Πήγασος: Ανοδική πορεία κατέγραψε στο εξάμηνο η Πήγασος Εκδοτική, σύμφωνα με την Ημερησία, με τα κέρδη του ομίλου να ανέρχονται στα 4,37 εκατ. ευρώ.

Ολυμπιακή: ”Σβήνει” γοργά η Ολυμπιακή σύμφωνα με την Εξπρές, η οποία αναφέρει πως ο εθνικός μας αερομεταφορέας έχασε 1,3 εκατ. επιβάτες και 40 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v