Θετικό σινιάλο από Ευρώπη για Σοφοκλέους

Η απροσδόκητη αύξηση των κερδών της BP και ο περιορισμός των ζημιών της Alcatel στο β’ τρίμηνο ταράσσουν τα λιμνάζοντα ύδατα των ευρωαγορών και δίνουν ώθηση στη Σοφοκλέους. Ενδιαφέρον για τράπεζες και ΟΤΕ, στο limit up η ΕΥΔΑΠ.

Η απροσδόκητη αύξηση των κερδών της BP και ο περιορισμός των ζημιών της Alcatel στο β’ τρίμηνο ταράσσουν τα λιμνάζοντα ύδατα των ευρωαγορών και δίνουν ώθηση στη Σοφοκλέους.

Ωστόσο, με εξαίρεση τη μετοχή της Εθνικής η οποία καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 1,0% και του ΟΤΕ που συνεχίζει στον απόηχο της χθεσινής κίνησης, τόσο η μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση όσο και συγκεκριμένοι τίτλοι του FTSE 20, αδυνατούν να κινηθούν με σαφή τάση.

Στο limit up κινείται η μετοχή της ΕΥΔΑΠ μετά την ανακοίνωση για το στρατηγικό επενδυτή, ενώ η ισόρροπη είναι η σχέση ανοδικών προς πτωτικές μετοχές.

Επί του πρακτέου, η αγορά συνεχίζει τη συσσώρευση στις 2.050-2.100, τάση που αναμένεται να χαρακτήρισει και τη σημερινή συνεδρίαση, ελλείψει άλλων ερεισμάτων.

Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε πως τόσο η συρρίκνωση της ρευστότητας όσο και η απουσία περιφερειακών επενδυτικών σχημάτων, είναι συμβατά με την έννοια μιας αγοράς που αναζητεί νέες ισορροπίες.

Εξάλλου, λίγο μετά το άνοιγμα πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα στην Infoquest (1,788 εκατ. και 486.220 τεμάχια) αμφότερα στην τιμή των 2,30 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v